Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Okupili smo bivše igrače, tu je i Ratko Rudić! A sad nek' i Hajduk i KK Split krenu našim putem'

'Okupili smo bivše igrače, tu je i Ratko Rudić! A sad nek' i Hajduk i KK Split krenu našim putem'

Jadran je pobjedom protiv dubrovačkog Juga osvojio prvi trofej nakon Kupa prvaka 1993. Nadam se da će ovo biti uvertira za povratak trofeja u splitske kolektivne sportove, rekao je bivši igrač Pavlović

VIDEO

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali je podatak točan, vaterpolo velikan splitski Jadran, osvojio je prvi trofej u neovisnoj Hrvatskoj, u svom trećem finalu kupa svladali su dubrovački Jug i nakon tri europska trofeja na Zvončac napokon su donijeli i prvi domaći trofej.

- Povratak kluba na staze stare slave i ponovno punjenje trofejnih vitrina je i bio cilj nas nekolicine bivših igrača kada smo prije šest godine odlučili preuzeti vođenje klubom – kaže predsjednik Jadrana Albert Pavlović, jedan od šestorice koji je sudjelovao u velikim europskim finalima.

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske

Uz Pavlovića u klubu su i trener Mile Smodlaka, sportski direktor Dejan Savićević, te članovi uprave Adrian Ježina, Mislav Bezmalinović, Danko Duhović, kao i još nekolicina bivših igrača poput Siniše Duhovića, Mladena Drnasina, Mate Jurčevića, Danijela Marasovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne smijemo zaboraviti ni našeg trofejnog trenera Ratka Rudića, koji je također član uprave kluba. Svi mi pamtimo bolje dane Jadrana i zbog toga smo se i angažirali oko kluba i želimo pomoći mladima. Neki od naših prvotimaca nisu se ni rodili kad je Jadran zadnji put osvojio trofej i kad smo osvajali europske naslove u sezonama 1991/'92. i 1992/'93. Tada smo bili najjači i u naponu snage, nismo uspjeli osvojiti domaći trofej protiv tada jednako jake Mladosti, ali jesmo sada, pod stare dane kao članovi uprave – ponosan je Pavlović, koji kaže kako je napravljeno puno posla, no još je puno toga i ispred njih.

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske

Ništa nije išlo preko noći, dugo vremena klub nije bio na nivou, trebalo je napraviti reorganizaciju, a za to je trebalo i vrijeme. Najvažniji je rad s mladima koji smo digli na zavidan nivo, juniori i mlađi juniori sada osvajaju medalje, a naša misao vodilja je bila da se baziramo na igrače sa splitskog područja. Doveli smo najbolje mlade igrače iz Splita, oni već 5-6 godina igraju u Jadranu i stječu iskustvo, a naš plan je bio i da svake godine dižemo i nadograđujemo prvu momčad pojačanjima.

Plan je bio da se Jadran bori za trofeje za 100. rođendan kluba, ali pandemija korone je sve poremetila i prolongirala.
Na početku ove sezone ukazala nam se prilika dodatno ojačati momčad i ući u borbu za trofeje i svi smo bili za to. Doveli smo nekoliko ključnih igrača poput Dobuda, Bukića i Harkova, vratili smo Anića, Čaglja, tu je bio i kapetan Šetka, Butić... Složili smo kvalitetan roster igrača, što je jako bitno zbog četiri natjecanja koja igramo promjene pravila koja donose puno isključenja. Evo, nismo osvojeni kup ni proslavili a momčad je već danas u bazenu protiv Ferencvaroša.

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske

Na press konferenciji uoči početka sezone predsjednik Pavlović otkrio je nekoliko klupskih ciljeva. Dva od četiri su već ostvarena.
Prvi cilj je bio ulazak u Ligu prvaka, kako bi u utakmicama s najjačim momčadima momčad rasla. Nismo mogli dobiti težu grupu, ali to iskustvo koje ćemo dobiti na utakmicama ne može se steći na treninzima. Drugi cilj je bilo finale Kupa, i taj cilj smo premašili. Ovo je naše treće finale, u prva dva protiv Juga nismo imali šanse, oni su bili izraziti favoriti, ali ove godine smo složili jaku momčad i osvojili kup, što će, vjerujem, biti okidač da se momčad dodatno digne i krene prema preostala dva cilja, a to je završnica regionalne lige, što će biti jako teško u konkurenciji Juga i srpskih momčadi Novi Beograd, Partizan i Radnički, i za kraj finale domaćeg prvenstva, nadamo se u lipnju na našem otvorenom bazenu, što bi bio prekrasan događaj.

A upravo je klupski bazen jedan od projekata koji su planirali dovršiti ali promjene gradske vlasti je sve skupa odgodila za godinu dana.

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske

Na žalost bazen još nije u funkciji, napravili smo sve planirano, sanirali smo strojarnicu i napravili balon koji je bio dignut i prošao tehnički pregled, ali Javna ustanova športski objekti namjerava urediti svlačionice i teretanu, pa tek onda podići balon kako bi se na bazenu moglo trenirati i igrati. Bazen je sada gradski, na njega imaju pravo svi klubovi, ali jasno da ćemo mi imati neke privilegije jer smo ga predali gradu i odrekli se prihoda... Na našem smo bazenu ispisivali povijest, ali njegovim natkrivanjem i korištenjem u zimskim mjesecima rasteretit ćemo poljudski bazen dok se ne izgradi barem još jedna. Splitu nasušno treba barem još jedna bazen da bi imali uvjete kao i naši konkurenti, ipak imamo tri velika kluba.

'Splićani odskaču kvalitetom, najviše su uložili u momčad'
'Splićani odskaču kvalitetom, najviše su uložili u momčad'

Pavlović je posebno ponosan na činjenicu da je Jadran slavio u oba finala, najprije u ženskom, u kome su jadranašice u ruletu kaznenih udaraca slavili protiv Mladosti, a onda su muški pobijedili Juga.

- Cure su napravile najljepšu uvertiru u muško finale, oduševile su nas i dale dodatni poticaj. Znamo koliko naporno rade i trude se, Mladost je bila favoriti, pred kraj utakmice je vodila 10-7, ali se kod naših cura rodila strahovita želja, zaigrale su odlično, izjednačile, da su imale više iskustva mogle su i pobijediti, ali na koncu je ovako i slađe, nakon izvođenja peteraca svi su letjeli u bazen, bilo je neizmjerno veselje, koje sigurno motiviralo i momke koji su ih gledali. Nadam se da će ovo biti uvertira za povratak trofeja u splitske kolektivne sportove, neka ovim putem krenu i Hajduk i košarkaši Splita....

Zagreb: Vaterpolisti Jadrana osvojili su kup Hrvatske
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener