Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Splićani odskaču kvalitetom, najviše su uložili u momčad'

'Splićani odskaču kvalitetom, najviše su uložili u momčad'

U subotu su na rasporedu polufinalni ogledi Jadran - Solaris (17.00) te Jug Adriatic osiguranje - Mladost (18.30) kod vaterpolista. Dan kasnije na rasporedu su finala Kupa

VIDEO

U subotu i nedjelju na plivalištu Mladosti uz Savu na rasporedu je 30. izdanja Hrvatskog vaterpolskog kupa za seniore te 21. završnica Kupa za vaterpolistice.

U subotu su na rasporedu polufinalni ogledi Jadran - Solaris (17.00) te Jug Adriatic osiguranje - Mladost (18.30) kod vaterpolista.

Dan kasnije na rasporedu su finala. U 16.45 snage će odmjeriti igračice Mladosti i Jadrana, a u 18.30 počinje muško finale.

- Hrvatski kup je uvijek sjajna prilika za vidjeti najbolje što Hrvatska trenutačno nudi od vaterpola. Kvalitetom, barem na papiru, iskače Jadran koji posjeduje najveću širinu u momčadi te su ove godine najviše uložili u momčad. Imaju velike ambicije ponovo se okititi trofejima, što je opravdano s njihove strane. No tu smo i mi s momčadi koja ove godine još nije ušla u pravu formu, ali i ovo je prilika da je dosegnemo - kazao je Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Druga utakmica za prvaka Hrvatske u vaterpolu, Mladost - Jug

Dubrovačka ekipa je rekorder s 14 naslova u Kupu, no titulu brani zagrebačka Mladost koja je 10 puta slavila.

- Vijesti iz našeg tabora nisu dobre. U utakmici protiv Jadrana nam se teže ozlijedio Luka Bajić, a dvojica juniora imaju povišenu temperaturu. Mi imamo, zapravo, 6-7 igrača, bez neke ozbiljne zamjene, a u susretu Davida i Golijata smo dodatno zakinuti - dodao je Zoran Bajić, trener Mladosti za HVS.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Jadran i Solaris. Jadran nikada u prebogatoj povijesti ovog stogodišnjaka nije osvojio neki hrvatski trofej. Ljetos su na Zvončacu oformili momčad od koje se traže trofeji, a Kup im je prva prilika.

- Bit ćemo sigurno u najjačem sastavu, ali još ne znam koliko će pojedini igrači biti spremni. Stanje u momčadi nije sjajno, već dugo vremena smo bez nekih ključnih igrača zbog ozljeda i korone, no nadam se da je to sada iza nas i da ćemo biti spremni za sve što nas očekuje - poručio je Jadranov trener Mile Smodlaka.

S druge strane Solaris u Zagreb dolazi u kompletnom sastavu.

- Nitko ne dolazi izgubiti, poznajemo Jadranovu kvalitetu, ali isto tako i mi možemo biti dosta neugodna momčad odnosno suparnik - poručio je Jure Marelja, trener Solarisa.

Vaterpolistice Mladosti svoj su ulazak u finale potvrdile uvjerljivom pobjedom na posljednjem kvalifikacijskom turniru protiv Viktorije sa 17-5, dok su jadranašice isto tako uvjerljivo svladale POŠK rezultatom 15-8.

Raspored završnog turnira Hrvatskog kupa:

Subota, 18. prosinca:
17.00, Jadran - Solaris
18.30, Jug Adriatic osiguranje - Mladost

Nedjelja, 19. prosinca:
16.45, Mladost - Jadran, finale seniorki
18.30, finale Kupa za seniore

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom