Obavijesti

Sport

Komentari 13

Old Trafford mu je sad Rudeš: Bišćan hvalio novo pojačanje...

Old Trafford mu je sad Rudeš: Bišćan hvalio novo pojačanje...
6

DAR ZA BIŠĆANA Etzaz Hussain (23) u Rudeš je došao jer ga u Turskoj trener nije volio, ostat će ovdje samo do zime. Na 17. rođendan potpisao je za Manchester United...

VIDEO

Na klupi sjedi bivši igrač Liverpoola, a u veznom redu bivši igrač Manchester Uniteda. Oba su finalisti Lige prvaka. Da, to je ovogodišnja momčad NK Rudeša. Kišni zagrebački dan. Iz hotela Panorama izlazi tamnoputi norveški nogometaš, bivši igrač Manchester Uniteda.

Ako ga se ne sjećate iz tog razdoblja, što je vrlo izvjesno, onda ste ga zapamtili iz prošlogodišnje utakmice 3. pretkola Lige prvaka Moldea i Dinama. Da, to je onaj ljevonogi veznjak koji je s 25 metara probušio Eduarda i inicirao povratak Moldea. E, kad takvog igrača vidite da izlazi iz zagrebačkog hotela, očekivali biste da ide na trening u Dinamo.

Ne, Etziz Hussain ne. On ide u Rudeš!

Bit će dva mjeseca

Za posao stoljeća, dovođenje bivšeg igrača iz Manchester Uniteda u Rudeš, zaslužan je Tomislav Živko. 

- Kako sam ga uspio dovesti? Vrlo jednostavno. U agenciji imamo dosta igrača, jedan od njih je Hussain. U Sivasporu ga trener nije volio, nitko ne zna zašto. Potom je bio nešto sitno ozlijeđen, pa je ostao bez kluba. Predložili smo mu da dođe u Rudeš i odigra dva mjeseca, sljedećih 10-15 utakmica, i pomogne Bišćanovoj momčadi da izbori najbolju poziciju za ulazak u prvu ligu - objasnio je Živko.

Odmah po dolasku u Zagreb, Hussain je odlučio malo vidjeti grad i otišao u diskoteku The Best na koncert Lepe Brene.

- Malo sam ga izveo, bilo mu je super. Kaže da je uživao - smije se Živko. 


Ne tako davno, ljetos, Hussain je bio nadomak Dinamu. U Maksimirskoj ulici su bili zadovoljni viđenim, neki menadžeri su ga pokušali dovesti u Dinamo, no zastupnici Norvežanina su na kraju odabrali Sivaspor.

- Točno, bilo je kontakata oko njegova dolaska u Dinamo, no na kraju smo se odlučili za Tursku. Hussain će ovdje biti dva mjeseca, a potom odlazi u inozemstvo - kaže Živko.

Trener Bišćan ga hvali

Hussain je na prvom treningu odusevio Bišćana, koji je nakon treninga ostao s njim razgovarati u četiri oka... No vidi se da fizički još nije potpuno spreman.

Uostalom, kao Musliman, drži se strogih pravila, pa nije jeo meso posljednjih 10 dana. Naime, meso koje jede mora biti u skladu s islamskim propisima. Meso mora imati Halal certifikat...

- Well done, Huss... Great - nekoliko mu je puta na treningu dobacio Bišćan.

No, Hussain sigurno nije došao igrati za šnicle i pivo. Ipak, to je igrač koji je nosio Unitedov dres.

- Ha, nadamo se da će biti nešto - rekao je kroz smijeh Živko.

I tako smo došli do situacije da na klupi sjedi Igor Bišćan, koji je s Liverpoolom 2005. osvojio Ligu prvaka. U polju, stoji, Etzaz Hussain, koji je 2009., kada je Man. United igrao finale Lige prvaka protiv Barcelone, bio član “crvenih vragova”.

Od Uniteda do Rudeša

  • MANCHESTER UNITED - na Old Trafford je došao 2009. i bio u mladoj momčadi. Trenirao ga je sunarodnjak Ole Gunnar Solskjaer, a suigrači su mu bili Lingard, Welbeck...
  • MOLDE - preko Fredrikstadta došao je do Moldea, opet kod Solskjaera. U tri sezone odigrao je 78 utakmica i zabio šest golova. Pet plus onaj protiv Dinama u remiju 3-3.
  • SIVASSPOR - u Sivasspor je došao u ljeto 2016., uvjeren da je Turska bolji izbor nego Dinamo. Šest utakmica je odigrao i - u Zagreb. Ali ne u Maksimir nego u Rudeš.
  • RUDEŠ drugoligaš Rudeš koji puca na prvu ligu dobit će veliko pojačanje. Do zime ga moraju što bolje iskoristiti, odlazi čim završi jesenski dio.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja