Obavijesti

Sport

Komentari 650

Bayern u madridskom trileru penala slomio Real za finale!

Bayern u madridskom trileru penala slomio Real za finale!
27

Nogometaši Bayerna nakon iscrpljujuće drame na Santiago Bernabeuu izborili su domaće finale nakon što su u trileru izvođenja penala srušili Joseov Real Madrid!

VIDEO

Nekako ne volim polufinala Lige prvaka. Često nisam imao sreće, ili nečega drugoga u njima. Dok sam trenirao Chelsea dva puta sam ispadao u toj fazi natjecanja. Jednom, 2005. godine, zbog gola koji uopće nije postojao, a dvije godine kasnije smo ispali na penale. Nisu mi baš lijepe uspomene, rekao je Jose Mourinho uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka s Bayernom.

'Special One' je vjerojatno pregrizao jezik. S razlogom će ih sad voljeti još manje jer ono što se događalo na Santiago Bernabeuu u srijedu navečer moglo bi postati koncept za neki hollywoodski film pod imenom 'Tako blizu, a tako daleko'.

Nakon što je Chelsea šokirao Barcelonu, isto je učinio Bayern izborivši veliko finale na domaćoj Allianzi Areni izbacivši Real Madrid nakon lutrije penala 4-3 (2-1 nakon 120 minuta). Na velika zvona najavljivao se europski El clasico, ali o novom prvaku, potpuno neočekivano, odlučivat će engleski i njemački klub.

Bavarci će pred svojim navijačima igrati deveto finale u povijesti te ganjati petu europsku titulu. A unatoč velikoj pobjedi u prvoj utakmici 2-1 većina je podcjenjivački i neopravdano otpisala Bayern kojemu statistika nije išla u korist. A kako će i ići kad je s druge strane imala momčad, koja je prije pet dana odlučila španjolskog prvaka pobjedom na Nou Campu. Momčad koja je dosad u ovosezonskoj Ligi prvaka imala stopostotni skor uz 10 od 11 posljednjih domaćih europskih pobjeda. Momčad koja ima Cristiana Ronalda, Benzemu, Kaku, Özila, Casillasa... A sve te zvijezde ni nakon punog desetljeća neće imati priliku pomognu Realu da osvoji trofej.

Ono što se događalo u prvih 14 minuta uvjerilo bi i najvećeg skepktika da će Madridžani rastaviti Bayern na proste faktore. Već u šestoj minuti Ronaldo je zabio za vodstvo iz sumnjivo dosuđenog penala zbog igranja rukom Alabe. Utakmica se mogla zakomplicirati samo dvije minute kasnije kad je Robben promašio nepromašivi zicer sa samo par metara. 'Kraljevi' su to kaznili u 'blitzkriegu' drugim golom Cristiana za 2-0 u 14. minuti. Neke druge momčadi bi se obeshrabrile, ali ne i fanatični Nijemci, koji su napadali kao da se ništa nije dogodilo. Svoju terensku nadmoć materijalizirali su u 27. minuti nakon što je Robben zabio iz penala za 2-1 i vratio stvari na početak. Do poluvremena prilike su sijevale na obje strane. 

No, od povratka na teren u drugom dijelu obje momčadi su se uspuhale pri čemu je Bayern držao loptu u nogama pored sve nervoznijeg domaćina. Sudbina je htjela da se pobjednik ne zna ni nakon 120 minuta.

Ronaldo se od mogućeg junaka pretvorio u tragičara promašivši prvi penal, točnije Neuera ga je sjajno pročitao. Bavarci su zabili još jednom, a golman Bayerna pretvorio se u pravog spasitelja obranivši penal Kaki! Kad se činilo da je sve gotovo, ukazao se i Casillas koji brani udarce Kroosa i Lahma! U pretposljednjoj seriji kiksao je Sergio Ramos poslavši loptu u nebo, a čavao u lijes Reala zabio je Schweinsteiger za veliko slavlje Bayerna.

Veliko finale na rasporedu je 19. svibnja.

Uzvrat polufinala Lige prvaka:

Real Madrid - Bayern München 3-4 (2-1 nakon 120 minuta) (Cristiano Ronaldo 6, 14/Robben 27)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 650
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju