Obavijesti

Sport

Komentari 21

Olić ušao i zabio nakon godinu dana, slavili Werder i Borussija

Olić ušao i zabio nakon godinu dana, slavili Werder i Borussija
3

Ivica Olić golom u pobjedi Bayerna nad HSV-om prekinuo je post dug godinu dana. S pet golova u mreži protivnika slavio je i Werder, a pobjedila je i Borussija

VIDEO

Bayern je u 3.kolu Bundeslige slavio i to uvjerljivom pobjedom od 5-0 protiv HSV-a. Na Allianz Areni se međus trijelce opet upisao i Ivica Olić.

Za napadača hrvatske reprezentacije bio je to prvi bundesligaški gol za Bayern od 8. svibnja prošle godine kada je zabio Herthi, a prvi za minhenski klub općenito u službenoj utakmici nakon 15. svibnja prošle godine kada je zatresao mrežu Werdera u DFB-Pokalu. Olić je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu nakon teške ozljede koljena.

Olić je u susretu Bayerna i HSV-a zabio posljednji gol koji je samo potvrdio visoku pobjedu domaćina. 

Olić je u momčadi bavaraca pred kraj susreta zamijenio Franca Riberyja, te desetak minuta kasnije, u 80., glavom zabio peti gol na susretu. Loptu ubačenu iz kornera Badstuber je proslijedio u peterac, a Olić se u kaznenom prostoru protivnika najbolje snašao i pospremio loptu u mrežu. Olić je zabio, ali i u žaru akcije zaradio udarac u desni kuk zbog čega mu je ukazana liječnička pomoć.

U goleadi Bayerna protiv nemoćnog HSV-a sudjelovali su još Daniel van Buyten, Ribery, kojeg je zamijenio upravo Olić, Arjen Robben i Mario Gomez. 

Iz oba su sastava izostala preostala dva Hrvata, Danijel Pranjić odlukom trenera Juppa Heynckesa u Bayernu, a Mladen Petrić zbog gripe iz momčadi HSV-a.

Pobjedu je ostvario i aktualni njemački prvak Borussia Dortmund. Na Signal-Iduna-Parku sastav Jürgena Kloppa savladao je Nürnberg 2-0 golovima Roberta Lewandowskog i Kevina Großkreutza. Lewandowskom je to bio treći ovosezonski gol, a zabio ga je nakon lijepe asistencije Marija Götzea.

Großkreutz je drugi gol za Borussiju zabio uz malo sreće jer se lopta odbila od braniča Nürnberga Klosea i skrenula iza leđa golmana.

Ivan Perišić ušao je u igru za Borussiju u 72. minuti umjesto Lewandowskog, a već tri minute kasnije zatresao je glavom stativu nakon ubacivanja s desne strane.

Golovi su padali i u susretu Werdera i Freiburga na Weserstadionu u Bremenu. Domaćin je slavio sa 5-3 golovima Arnautovića, Wesleyja, Hunta, Fritza i Pizarra.

Dvostruki strijelac za Freiburg bio je Senegalac Papiss Demba Cisse koji je tako izbio na čelo ljestvice najboljih strijelaca s ukupno četiri gola u tri odigrana susreta.

U ostale dvije odigrane utakmice Hoffenheim je slavio na gostovanju kod Augsburga 2-0 golovima Ryana Babela i Sejada Salihovića iz jedanaesterca, dok je Bayer Leverkusen trijumfirao na gostovanju kod Stuttgarta 1-0 golom Stefana Kießlinga. Stuttgart je kraj susreta dočekao s desetoricom igrača zbog isključenja Khalid Boulahrouz koji pokazao srednji prst sucu.

Hrvatski nogometaši obilježili su utakmicu 3. bundesligaškog kola između Kölna i Kaiserslauterna na Rhein-Energie-Stadionu. Završilo je 1-1, a golove su zabili Mato Jajalo i Ivo Iličević.

Iličević je doveo Kaiserslautern u vodstvo u 17. minuti lijepim udarcem iz voleja s gotovo 14 metara. S desne strane ubacio je Florian Dick, a Iličević je sjajno poklopio loptu i savladao Kölnovog vratara Miru Varvodića udarcem u donji lijevi kut.

Vodstvo gostiju trajalo je samo dvije minute, a tada je na scenu stupio Mato Jajalo koji je loptu pospremio u mrežu protivnika.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako je bilo prilika na obje strane. Jednu od njih imao je i Jajalo, ali njegov udarac iz izgledne prilike u 52. minuti prošao je neposredno kraj vratnice.

I Jajalu i Iličeviću postignuti su golovi bili ovosezonski prvijenci. Obojica su odigrali 90 minuta, jednako kao i Varvodić.


Bundesliga, 3. kolo:

Köln – Kaiserslautern 1-1 (Jajalo 19 / Iličević 17)

Augsburg – Hoffenheim 0-2 (Babel 5, Salihović 75)

Bayern – HSV 5-0 (Van Buyten 13, Ribery 17, Robben 34, Gomez 57, Olić 80)

Borussia Dortmund – Nürnberg 2-0 (Lewandowski 50, Großkreutz 80)

Stuttgart – Bayer Leverkusen 0-1 (Kießling 28)

Werder – Freiburg 5-3 (Fritz 30, Pizarro 34, Arnautović, Hunt 86-11m, Wesley 90+3 / Cisse 7, 48, Reisinger 84)


 

Redoslijed: 1. Borussia Mönchengladbach 7, 2. Bayern 6, 3. Werder 6, 4. Borussia Dortmund 6, 5. Mainz 6...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani