Obavijesti

Sport

Komentari 10

Olimpijski pobjednik se ubio jer ga je žena našla s drugom?

Olimpijski pobjednik se ubio jer ga je žena našla s drugom?
4

Samuel Wanjiru (24), olimpijski pobjednik maratonske utrke, skočio je s balkona na drugom katu obiteljske kuće u Nyahururuu (Kenija) te je od ozljeda ubrzo preminuo

VIDEO

Olimpijski pobjednik maratona u Pekingu Samuel Wanjiru preminuo je od posljedica skoka s balkona obiteljske kuće u kenijskom gradu Nyahururuu. Tragičnom činu prethodila je svađa sa suprugom Trizom Njeri i drugom ženom, potvrdila je policija u ponedjeljak. Prema navodima policijskog glasnogovorništva, Wanjiru je možebitno samoubojstvo izvršio oko 23 sata u pijanom stanju nakon što ga je supruga zatekla u krevetu obiteljske kuće u društvu druge žene. 

Neki svjetski mediji, pak, tvrde da se olimpijski pobjednik vjerojatno nije namjeravao ubiti. Na skok s balkona bio je prisiljen nakon što ga je supruga zaključala u sobi.

- Wanjiruova supruga i ta druga žena su u policiji na ispitivanju, no nisu osumnjičene. Samuelova smrt je još pod istragom. Vjerujemo da je Samuel skočio s balkona nakon što ga je supruga zaključala u sobi te nije drugačije mogao izaći iz kuće - rekao je glasnogovornik policije Jasper Ompati.

Inače, Wanjiru je i prije imao problema vezanih uz obiteljski dom. Prošlog prosinca optužen je za ranjavanje osobnog zaštitara puškom, a prijetio je ubojstvom supruzi i kućnoj pomoćnici. Pušten je tada uz jamčevinu.

Agent: Wanjirova smrt nije samoubojstvo

Ne znam što se točno dogodilo, no sto posto sam siguran da Sammy nije počinio samoubojstvo, rekao je za CNN agent tragično preminulog atletičara, Frederico Rosa. Policija još ne zna je li Kenijac pao s balkona, skočio jer je želio pobjeći iz kuće ili se doista želio ubiti.

Olimpijski prvak i pobjednik londonskog i čikaškog maratona

Wanjiru je 2008. godine, na Igrama u Pekingu, postao prvi Kenijac s maratonskim olimpijskim zlatom. Utrku je završio uz olimpijski rekord od dva sata, šest minuta i 32 sekunde.

Uz maratonsku pobjedu na Olimpijskim igrama, Wanjiru je slavio i na londonskom maratonu 2009., kao i na čikaškom iste godine, kao i godinu potom. Najmlađi je trkač s pobjedama na četiri tako jaka natjecanja.

Gebrselassie: Moje su misli s njegovom obitelji

Tragičnu vijest putem osobnog Twitter-profila prokomentirao je Haile Gebrselassie, istinska legenda dugih pruga i maratonskih utrka:

"Moje su misli s njegovom obitelji, prijateljima i kolegama. Totalno sam šokiran. Čovjek se zapita jesmo li mi, atletska obitelj, mogli izbjeći ovu tragediju."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...