Obavijesti

Sport

Komentari 23

Oliveira isprebijao Chandlera i naslijedio Khabiba, Barboza na neobičan način ugasio Burgosa

Oliveira isprebijao Chandlera i naslijedio Khabiba, Barboza na neobičan način ugasio Burgosa

Laka kategorija dobila je novog vladara - Brazilac Oliveira nakon 11 godina u UFC-u došao je do toliko željenog pojasa dok je Tony Ferguson doživio treći poraz u nizu. Barbozin nokaut ostat će upamćen

VIDEO

Sjajan UFC 262 u Houstonu uživo je gledalo više od 18 tisuća navijača, koji su svjedočili povijesnoj borbi - Charles Oliveira nokautirao je Michaela Chandlera i preuzeo pojas lake kategorije. Isti onaj koji je donedavno držao Khabib Nurmagomedov.

POGLEDAJTE VIDEO: Alistair Overeem u Dalmaciji

Pokretanje videa...

Alistair Overeem 01:41

Iako su oba borca u prvoj rundi imala svoje šanse, nevjerojatni Brazilac izvukao je pobjedu i okitio se titulom najboljeg na svijetu. Valja izdvojiti dva detalja iz uvodne runde. Prvi, kad je Oliveira 'uzeo leđa' Chandleru i, kao specijalist BJJ-a, bio blizu da završi protivnika, te trenutak kada je primio odličan udarac pa završio na tlu. Chandler je bio blizu pobjede, no Oliveira je uspio preživjeti nalet i u drugoj rundi prirediti spektakl.

Odmah na startu druge dionice Chandler je naletio na fantastičan lijevi kroše i tu je počeo kraj. Oliveira je momentalnim pritiskom završio posao pa dodatnim udarcima uz žicu završio posao.

MMA: UFC 262-Oliveira vs Chandler

Neprikosnoveni Brazilac zaslužio je titulu. Do pojasa prvaka stigao je nakon čak 11 godina provedenih u UFC-u. Do 2016. njegova je karijera imala dosta uspona i padova, no u zadnje je tri godine nanizao čak devet borbi bez ijednog poraza. Čovjek drži rekorde među aktualnim borcima s najviše prisiljavanja na pobjedu, najviše prekida i ima najduži niz nepobjedivosti.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Nevjerojatan nokaut Barboze, Ferguson opet izgubio

Bila je ovo prilika za vratiti stari sjaj, no čini se da je ipak istina što većina analitičara ponavlja - Tony Ferguson se potrošio. Teško je povjerovati budući da se radi o neizmjerno specifičnom borcu, za kojeg se svojevremenom smatralo kako je jedini u stanju pobijediti Khabiba, no činjenice mu ne idu u prilog. El Cucuy je doživio treći uzastopni poraz nakon što je podijeljenom odlukom izgubio od Beneila Dariusha, koji je dominirao i glatko osvojio sve tri runde.

MMA: UFC 262-Ferguson vs Dariush

Iranac je tako stigao do sedme uzastopne pobjede, ova protiv Tonyja mu je definitivno bila najveća u karijeri i lansirala ga u elitu UFC-eve lake kategorije. S druge strane, izgleda da je jedna velika karijera zaista pri kraju i da je Ferguson svoje dao. Mnogi će reći da bi u 'primeu' dobio Khabiba, no onaj okršaj s Gaethjeom promijenio je štošta u njemu.

No, zato je drugi veteran stigao do fantastične pobjede. Edson Barboza nokautirao je potentnog Shanea Burgosa i to na kakav način. Atraktivan, istina, no prilično neobičan.

MMA: UFC 262-Burgos vs Barboza

Odvijala se treća runda kada je Brazilac prvo, sebi karakterističnim, jedan-dva namjestio Burgosa ljevicom pa lansirao desnicu u lice. Činilo se da je Burgos odlično primio udarac jer je nastavio cupkati u gardu, ali najednom se samo srušio. Nakon otprilike sedam sekundi od primljenog udarca!

Barboza je pohitao dovršiti posao i plasirao je dodatna dva udarca koja su bila nešto lakšeg intenziteta. Bilo je jasno da se Burgos neće pridići.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Domaći borac iz Houstona Matt Schnell nije uspio pobijediti pred svojim navijačima. Pristao je na borbu u catchweightu nakon što je Rogerio Bontorin na vaganju imao pola kilograma više za bantam kategoriju

MMA: UFC 262-Schnell vs Bontorin

Brazilac je bio nešto bolji u prve dvije runde, ali onda je u trećoj bio sasvim blizu završetka borbe. Amerikanac je svašta preživio, ali je Bontorin zasluženo proglašen pobjednikom.

U jedinom ženskom meču main carda Amerikanka Katlyn Chookagian slavila je protiv Brazilke Viviane Araujo jednoglasnom odlukom sudaca.

Rezultati glavnog programa UFC 262:

  • Charles Oliveira vs Michael Chandler via tehnički nokaut (2. runda)
  • Beneil Dariush vs Tony Ferguson via jednoglasna odluka
  • Rogerio Bontorin vs Matt Schnell via jednoglasna odluka
  • Katlyn Chookagian vs Viviane Araujo via jednoglasna odluka
  • Edson Barboza vs Shane Burgos via nokaut (3. runda)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja