Obavijesti

Sport

Komentari 13

Salah i Mane izbacili su Leipzig

Salah i Mane izbacili su Leipzig

Liverpool je pobijedio i drugu utakmicu istim rezultatom kao i prvu i s ukupno 4-0 prošao u četvrtinu finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Redsi su se napromašivali u prvom dijelu, ali Leipzig ih nije uspio kazniti

Liverpool je nakon slavlja u gostima, pobijedio i kao domaćin protiv Leipziga na Puškaš Areni 2-0 i ukupnim rezultatom 4-0 prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Moglo je to i puno jednostavnije za momčad Jurgena Kloppa, ali 'Redsi' su se danas pošteno napromašivali. 

Prvu priliku na utakmici imao je bivši dinamovac Dani Olmo, ali njegov slabašan udarac zaustavio je Alisson koji je praktički već bio na podu. Odgovorio je Liverpool preko Jote, Salaha i Manea, ali napad engleske momčadi danas jednostavno nije mogao zabiti u prvom poluvremenu.

Pobješnjeli Mane: Kova ga napucao loptom, ovaj poludio
Pobješnjeli Mane: Kova ga napucao loptom, ovaj poludio

Svaki put kada bi imali čistu priliku, pretvorili bi se u limače i na smiješne načine upropaštavali svoje prilike. No, Leipzig ih nije znao i uspio kazniti pa su momčadi otišli na poluvrijeme bez golova.

U drugom dijelu igrači obje momčadi već su se dobro ispuhali pa je pala i kvaliteta igre.

Kada je Leipzig jako pritisnuo pa i pogodio prečku, Liverpool se budi te iz polukontre dolazi do vodstva. Mane je uposlio Jotu koji je produžio za Salaha, a Egipćanin je izvagao svojeg čuvara i matirao nemoćnog Gulácsija.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v RB Leipzig

Tek nepune četiri minute nakon vodećeg gola po receptu iz prošle utakmice, kada je Liverpool zabio dva gola unutar pet minuta, zabio je i Mane na odličnu asistenciju Origija i tako riješio pitanje pobjednika ove utakmice jer pitanje prolaznika već je praktički bilo riješeno.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v RB Leipzig

Može i mora Liverpool puno, puno bolje ako žele napraviti neki rezultat ove godine u Ligi prvaka jer ako ih zapadne neka jača momčad, mogli bi imati velikih problema.

Leipzig je, s druge strane, pokazao da mora još puno 'žganaca' pojesti kako bi mogao parirati najjačim europskim klubovima. Momčadi Juliana Nagelsmanna preostaje borba za naslov prvaka u Bundesligi i njemačkom Kupu.

Gol u gostima vrijedi: 'Redsi' i Leipzig ponovno u Budimpešti
Gol u gostima vrijedi: 'Redsi' i Leipzig ponovno u Budimpešti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka: Liverpool - RB Leipzig 21.00 , Puškaš Arena, Budimpešta
Liverpool
Salah 71' Mane 74'
2 : 0
RB Leipzig
Sortiranje događaja
90+

Krajjjj. Gotova je utakmica između Liverpoola i Leipziga na Puškaš Areni. Pitanje prolaznika već je odavno rješeno pa nismo imali ni većih uzbuđenja u posljednjih 20-ak minuta utakmice.

89'

Ulazimo u posljednjih nekoliko minuta susreta. Pitanje prolaznika već je odavno rješeno. Liverpool ide dalje, ali morat će biti puno učinkovitiji ako žele proći u polufinale.

83'

Mogao je Liverpool i do trećeg gola, ali Origi je bio škrt ovog puta. Imao je samog Manea na desetak metara od gola, ali odlučio je sve riješiti sam.

74'

GOOOL. Mane je zabio za povećanje vodstva i nedostižnu prednost engleske momčadi. Origi je odlično ubacio s desne strane, a Mane ovo stvarno nije mogao promašiti.

71'

GOOOOL. Salaah je zabiooo. Gotovo jeee. Liverpool prolazi dalje. Mane je odlično uposlio Jotu koji je samo produžio za Salaha koji je izvagao svojeg čuvara i napokon zabio u mrežu Gulacsija.

Komentari 13