Obavijesti

Sport

Komentari 0

Omišani u Lisabonu: Sporting je favorit, ali nismo došli samo kao sudionici elitne runde LP-a

Omišani u Lisabonu: Sporting je favorit, ali nismo došli samo kao sudionici elitne runde LP-a
7

"Omišani su dobra momčad, imaju dosta reprezentativaca, dva jako snažna pivota i momčad su koja može ugroziti svakoga. No mi smo prvaci Europe, igramo na svom terenu i očekujemo prolaz" kaže Dias.

VIDEO

Dobro raspoloženi stigli su malonogometaši Olmissuma u Lisabon, gdje će do kraja tjedna odigrati tri susreta elitne runde futsal Lige prvaka. Bilo je i smijeha i pjesme u zrakoplovu, kartalo se i zabavljalo, a sve potvrđuje dobru atmosferu među igračima. Opušteni su, no ipak maksimalno fokusirani na ono što ih čeka. Potvrdio je to i trener Duje Maretić na završnoj pres konferenciji uoči početka turnira.

POGLEDAJTE VIDEO: Omišani slave ulazak u elitnu rundu Lige prvaka

Pokretanje videa...

Olmissum slavi plasman u elitnu rundu Lige prvaka VIDEO

 

- Jako smo zadovoljni što smo ovdje, u domu prvaka Europe. Došli smo prezentirati hrvatski futsal, naša misija je dati sve od sebe u svakoj utakmici. Sutrašnja utakmica sa Sportingom je veliki test za nas, igramo protiv najbolje momčadi u Europi, nakon toga ćemo vidjeti što i kako dalje. Želim vidjeti svoje igrače da daju sve od sebe. Svi me pitaju koje su jake strane Sportinga, a ja im odgovaram, a koje nisu. Oni su prvaci Europe, najbolja momčad i nastojat ćemo anulirati sve njihove prednosti, a ja sam uvjeren da moji momci to mogu napraviti – kazao je trener Duje Maretić.

Sporting je favorit a svoju priliku uz Olmissum će tražiti i ruski Ekaterinburg.
- U glavnoj rundi pokazali smo svoju snagu, no ovdje je favorit Sporting, ponajbolja momčad Europe. Mi ćemo svoju priliku tražiti protiv ostalih protivnika i čekati eventualno posrtanje Sportinga – kazao je trener ruske momčadi Evgenij Davlatshin.

Nizozemski Hovocubo jedina je amaterska momčad na turniru.
- Čestitke kolegama, svi smo stigli u završnih 16 momčadi Lige prvaka i to je veliki uspjeh. Naši protivnici su profesionalci, mi smo u ovom društvu jedini amaterski klub, ali došli smo se prezentirati najbolje što znamo. Jedna od mojih igrača nije došao na turnir jer mora radit, to valjda najbolje govori o našim ambicijama. Prvi put smo u završnici, bit će to zanimljivo iskustvo, mi nismo favoriti ali imamo dosta reprezentativaca koji su igrali s Portugalom nedavno i veselimo se novim iskustvima.

Trener prvog favorita Sportinga, Nuno Dias biranim je riječima govorio o Olmissumu i hrvatskom futsalu.
- Volim gledati hrvatsku reprezentaciju, imate puno talentiranih igrača. Znam da je Olmissum prvi sa samo jednim porazom. Lani smo igrali s Dobovcem za koji su igrali Perić, Matošević i Novak... Omišani su dobra momčad, imaju dosta reprezentativaca, dva jako snažna pivota i momčad su koja može ugroziti svakoga. No mi smo prvaci Europe, igramo na svom terenu i očekujemo prolaz na završni turnir.

Zanimljivo je bilo čuti što treneri sudionika turnira misle o formatu natjecanja, naime, samo pobjednici četiri turnira idu u završni turnir, što praktično zatvara vrata natjecanjima svima osim najvećih favorita.
- Prošle godine zbog pandemije smo imali 'final eight' igralo se kod nas u Hrvatskoj i bilo je to sjajno. Ovaj sustav je dobar ali uz par izmjena, da dalje idu dvije najbolje momčadi u nokaut fazu, ili na 'final eight'. To bi dalo više prilika za manje momčadi - kazao je trener Olmissuma, a s njim se složio i trener Hovocuba.

olmissum

- Format je ok, ali naravno da morate imati i malo sreće u ždrijebu. Sigurno da bi bilo interesantnije da dva kluba idu dalje, ali mi smo ovdje novi i sigurno da ostali mogu bolje odgovoriti na to pitanje. 'Final eight' bi nesumnjivo bio interesantniji i donio bi dosta za promociju i popularizaciju futsala u Europi.

Nuno Dias je svjestan da je njegova momčad favorit za prolaz dalje, no i on smatra kako bi bilo poštenije da priliku dobiva više klubova.  
- Sretan sam što smo upravo mi prepoznati kao kvalitetna momčad, ali ništa mi ne znači to što smo favorit, moramo to pokazati i na terenu. Što se tiče formata natjecanja, pravila su takva i moramo im se povinovati, ali bilo bi fer da se igra na dvije utakmice, kući i u gostima – zaključio je Dias.

Futsal Liga prvaka: Olmissum u skupini s braniteljem naslova
Futsal Liga prvaka: Olmissum u skupini s braniteljem naslova

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja