Obavijesti

Sport

Komentari 189

Omonia nije šala: Rušili Rijeku, predvodi ih 'Dinamov' Čeh...

Omonia nije šala: Rušili Rijeku, predvodi ih 'Dinamov' Čeh...

Dinamo u drugom pretkolu kvalifikacija Lige prvaka čeka ozbiljan protivnik, prvak Cipra Omonia koju predvodi norveški stručnjak Henning Berg. Prva utakmica igra se u Zagrebu 20. srpnja

VIDEO

Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu srušio islandski Valur i u Reykjaviku s 2-0 te je osigurao drugo pretkolo Lige prvaka protiv ozbiljnog suparnika Omonije, prvaka Cipra. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Momčad je to koja zaslužuje respekt, a njihova tržišna vrijednost iznosi 13,4 milijuna eura  što je oko 10 puta jeftinije od Dinamova rostera (137.4 milijuna eura). Naslov ciparskog prvaka osvojili su 21. put u povijest te iza sebe ima 14 nacionalnih kupova i 16 osvojenih Superkupova. 

- Omonia je puno ozbiljniji i neugodniji protivnik. Prošle sezone je bila, čini mi se, u Europskoj ligi. To je protivnik za svaki respekt. Morat ćemo biti na višoj razini da bismo očekivali prolaz - kazao je Damir Krznar.

Jedan od najtrofejnijih klubova u Cipru ima čitav niz respektabilnih nogometnih imena među kojima je i bivši maksimirski branič, Čeh Jan Lecjaks, koji je u ljeto 2019. godine prešao upravo iz Dinama u redove Omonije. 

Europa League - Group E - Omonia v PSV Eindhoven

Ciprane od 2019. godine vodi norveški stručnjak i nekadašnji branič Manchester Uniteda Henning Berg (51) koji je prethodno vodio norveški Stabaek Football, mađarski Videoton, poljsku Legiju iz Varšave, engleski Blackburn te norveške Lillestrom i Lyn.

Zagreb: Lokomotiva i Osijek u 15. kolu HT Prve lige

Klub je redovno uspijevao izboriti plasman u Europu, a kraću pauzu bez europskih nastupa napravio je od ljeta 2016. do ljeta 2020. godine kada je ispisao svoju povijest i prvi put se plasirao u skupine nekog europskog natjecanja. Omonia je na Euru imala i tri nogometaša, Jan Duriš i Tomislav Hubočan igrali su za Slovačku, a Adam Lang za Mađarsku.

Najskuplji igrači Omonije su ciparski reprezentativci Ioannis Kousoulos i Marinos Tzionis, obojica na Transfermarktu vrijede 1,2 milijuna eura.

Uzvratna utakmica Valura i Dinama u 1. pretkolu Lige prvaku

Ne treba izostaviti i kapetana Jordija Gomeza, 36-godišnjaka koji je u karijeri igrao za Espanyol, Swansea, Wigan, Sunderland, Blackburn, te Marka Šćepovića, bivšeg reprezentativaca Srbije koji je u karijeri zabijao za Partizan, Olympiacos, Mallorcu, Terek, Fehervar, Rizespor...

Ciprani već imaju dobra sjećanja na hrvatske klubove, u prvom pretkolu Kupa Uefa iz 2006. godine bili su bolji od Rijeke (2-1, 2-2).

Omonia je i prošle sezone izborila kvalifikacije za Ligu prvaka jer je u trenutku kada je prvenstvo prekinuto zbog pandemije korona virusa bila vodeća. Epidemiološka situacija na Cipru nije povoljna, a prema aktualnoj statistici jučer je zabilježeno 1081 novi slučaj. 

Prva utakmica drugog kola kvalifikacije Lige prvaka igra se u Zagrebu 20. srpnja, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije. 

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja