Obavijesti

Sport

Komentari 1

Onesta: Krivce treba kazniti, počinili su ozbiljan prekršaj

Onesta: Krivce treba kazniti, počinili su ozbiljan prekršaj
1

Ako su napravili prekršaj, moraju biti kažnjeni kao primjer jer tako nešto se ne smije tolerirati. Znam da su i oni sami svjesni težine situacije, rekao je francuski izbornik

VIDEO

Rukometni skandal klađenja koji potresa Francusku, a u koji su upletena braća Karabatić Nikola i Luka, komentirao je i legendarni francuski rukometni izbornik Claude Onesta.

- Situacija je neugodna, čak i nepodnošljiva – rekao je Onesta u utorak ujutro za RTL radio.

- Posljednjih nekoliko dana pokušao sam shvatiti. Tijekom priprema za Olimpijske igre u nijednom trenutku nismo znali da nešto nije u redu – dodaje čovjek koji je odveo Francuze do dvaju uzastopnih olimpijskih zlata s momčadi čiji je neizostavni član bio Nikola Karabatić.

U kladioničarski skandal su osim braće Karabatić upletena još šestorica igrača Montpelliera, među njima i Samuel Honrubia.

- Žao mi je zbog njih. To su momci koje jako poštujem i za koje sam čak jako emotivno privržen.

Ipak, smatra da ukoliko im se krivnja zaista i dokaže, da moraju biti kažnjeni.

- Očito su počinili ozbiljan prekršaj. Ako je tako, moraju biti kažnjeni kao primjer jer tako nešto se ne smije tolerirati. Ako se optužbe dokažu, kazna će biti zaslužena i znam da će ju oni prihvatiti jer su svjesni ozbiljnosti situacije.

Podsjetimo, ilegalno klađenje u koje su upletena braća Karabatić, Honrubia i još nekolicina igrača Montpelliera navodno se dogodilo u svibnju ove godine. Montpellier je u tom trenutku već osigurao naslov francuskog prvaka, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnosti. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio 31-28.

Tada nije puno pažnje pridavano tom rezultatu, ali kasnije je otkriveno da su žene i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih zaposlenika u tri kladionice diljem Francuske uplatile ukupno oko 5000 eura na poraz Montpelliera, što im je u konačnici donijelo ukupnu zaradu od preko 200.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade