Obavijesti

Sport

Komentari 47

Oni su naši Vatreni Islanđani: Rudjikason, Jovoson, Ivanson...

Oni su naši Vatreni Islanđani: Rudjikason, Jovoson, Ivanson...
1

Da su Vatreni vikinzi... Tko bi bio ljepotan-snagator, tko zapovjednik, pred kime bi se svi pokoravali, a koji kockasti bi ostao zadnji na nogama kada bi svi pokleknuli. Pogledajte našu malu vikinšku vojsku Vatrenih

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 18 sati igra kvalifikacijski ogled za SP u Rusiji s Islandom. Neustrašivi Vikinzi sa sjevera Europe dolaze na Maksimir i planiraju raspaliti iz svih raspoloživih oružja. Vatreni će morati igrati koncentrirano i kompaktno, Islanđani su već dokazali da mogu iznenaditi, a bili su apsolutni hit Europskog prvenstva u Francuskoj.

Nije na odmet reći ni da su nam Islanđani najteži protivnik u skupini. Borbenošću i požrtvovnošću dogurali su do četvrtfinala EP-a u kojem ih je porazila Francuska. Zaludjeli su nogometne obožavatelje diljem svijeta toliko da su navijači nekih drugih reprezentacija počele kopirati njihov ratni poklič "hu".

Na Euru su remizirali s Portugalom (1-1) i Mađarskom (1-1) da bi dobili Austriju (2-1) za prolaz u osminu finala. Tamo su naletjeli na Engleze, za koje se predviđalo da bi mogli biti jedni od finalista. Uglavnom, glasili su za favorita, a Islanđani su im pokazali kako se borbenošću i upornošću može doći do vrijedne pobjede. Odvažni Vikinzi slavili su 2-1. Da stvar bude bolja, Englezi nisu uspjeli postići gol iz igre. Jedini gol zabio je Wayne Rooney iz penala.

Sada dolaze na Maksimir ukrstiti mačeve s našim Vatrenima, a slijedom toga poigrali smo se imenima naših reprezentativaca u islandskom ruhu. Prije nego vam otkrijemo koji igrač iz početne postave Vatrenih bi se kako zvao da je Islanđanin, pokušajte sami odgonetnuti o kojim igračima je riječ.

Kako bi dobili islandsko ime valja uzeti svoje osobno ime i zatim ime svojeg oca. Na taj način se dobiva islandsko ime sa sufiksom son (sin) za muška i dottir (kćer) za ženska imena.

Vikinška vojska hrvatskih ratnika

Ante Čačić

Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D

Otac izbornika Čačića zove se Šime tako da bi Antino islandsko ime glasilo Antur Simeson. Kralj, koji je poslao svoje ratnike u boj. Kralj, čiji ugled brane njegovi heroji.

Danijel Subašić

Danijel Subašić bi s ponosom nosio svoje islandsko ime. Zapovjednik iz zadnjih linija naše vikinške vojske, zadnja faza obrane kada sve ostalo podbaci - Danijelor Jovoson.

Šime Vrsaljko

Football Soccer - Kosovo v Croatia - World Cup 2018 Qualifiers

Ako je Danijelur Jovoson zapovjednik, onda mu je Šime Vrsaljko desna ruka. Specijalnost mu je probijanje bokova i razbijanje organizirane protivničke obrane. Kad zagrize, ne pušta, dame i gospodo - Simor Mladenson.

Vedran Ćorluka

Croatia v Spain - UEFA Euro 2016 - Group D - Stade de Bordeaux

Svaka vojska ima svojeg neopjevanog ljepotana-snagatora, a Vedran Ćorluka bi bio naš. Siguran u obrani, vjeran kao Job, uvijek spreman za kontranapad - Vedjrandjur Josipson.

Domagoj Vida

Football Soccer - Croatia v Turkey - World Cup 2018 Qualifier

Domagoj Vida ne preže ni pred čime. Ide glavom gdje drugi ne bi stopalom pa bi tako bio jedan od onih u prvom redu za napad - direktno iz obrane. Hrabar, srčan, neustrašiv - Domagojur Rudjikason.

Josip Pivarić

Najviše voli kada njegova formacija odluči napasti s boka. Brz i vižljast, okretan i opasan, snalazi se na boku kao beduin u pustinji - Josipor Josipson.

Milan Badelj

Nespes

Odličnoj vojsci potreban je i glas razuma, netko tko će stati na loptu i razbiti protivnički napad. Jak kao stijena, a lagan poput konjice - Milanir Rankoson.

Luka Modrić

Napadi od nekuda moraju kretati. Netko mora povezati stražnje i prednje linije formacije i držati sponu između pješadije i strijelaca. Brz, okretan, neustrašivi vojnik kojem se drugi vojnici pokoravaju - Lukvar Stipeson.

Marcelo Brozović

Vikinška vojska ima i svojeglavog ratnika, koji gura po svome, ali uvijek na kraju ispadne jedan od glavnih heroja. Tvrd, neustrašiv i odlučan - Marcelor Ivanson.

Ivan Rakitić

Svakoj vojsci potreban je i jedan srčani borac koji je brz na okidaču, a dovoljno smiren da ne srlja u propast. Glasnik svoje vojske, jednim potezom ruši četvoricu - Ivanor Lukason.

Ivan Perišić

Croatia v Portugal - Round of 16: UEFA Euro 2016

Kao i Domagojur Rudjikason, svakoj vikinškoj vojsci potreban je neustrašivi vojnik koji će dotući svoje protivnike. Oštar na jeziku, sjajan s oruđem... David se ugledao na njegovu praćku u nogama kada je rušio Golijata - Ivanur Anteson.

Mario Mandžukić

Football Soccer - Kosovo v Croatia - World Cup 2018 Qualifier

Kada svi odustanu ili nastradaju, on jedini ostaje stajati. Vođa i duša momčadi, ne može ga pokolebati ni brojčano nadmoćniji protivnik! Opasan kao pošast, neuništiv kao prsten Bilba Bagginsa - Marior Matoson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara