Obavijesti

Sport

Komentari 5

Opaku su bolest pobijedili igrači Lazija, Dinama, Bilbaa. Ivan se nažalost nije uspio izvući...

Opaku su bolest pobijedili igrači Lazija, Dinama, Bilbaa.  Ivan se nažalost nije uspio izvući...

Ivan Andrašić (35) jednom je pobijedio tumor testisa, ali drugi se put nije uspio othrvati opakoj bolesti. Nogometaši Dinama, Lazija i Athletic Bilbaa imali su tu sreću da se oporave i nastave baviti sportom

VIDEO

Godinama je bio u vrhu boksačke teške kategorije u Hrvatskoj, boksao je i s najistaknutijim imenima poput Filipa Hrgovića, ali prije tri je godine otkrio da ima tumor. Borac kakav je bio, Ivan Andrašić (35) uhvatio se u koštac s rakom testisa i pobijedio! Čak se i vratio na PH i osvojio treće mjesto, htio se dokazivati i dalje, ali sreća je, nažalost, kratko trajala.

Nakon teške bolesti preminuo je hrvatski boksač Ivan Andrašić
Nakon teške bolesti preminuo je hrvatski boksač Ivan Andrašić

Par mjeseci kasnije tumorski su se markeri povećali, stanje se pogoršavalo, a preminuo je na samo Valentinovo. Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece. Otac i suprug nažalost nije uspio pobijediti u ovoj životnoj borbi, nije imao sreće poput nekih sportaša koji su se othrvali kobnoj bolesti.

Jedan od njih je i nogometaš Dinama Josip Mišić (26). Bio je na posudbi u grčkom PAOK-u i saznao za opaku bolest, ali brzom reakcijom doktora uspio je kao pobjednik izaći iz te utakmice te se i u listopadu prošle godine priključiti zagrebačkom Dinamu.

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

U Rimu pak je prije osam godina u svoju najveću utakmicu krenuo Francesco Acerbi (32), danas ikona Lazija.

Ivanu je tumor uništio snove, a djeci sad želi - krov nad glavom
Ivanu je tumor uništio snove, a djeci sad želi - krov nad glavom

U ljeto 2013. dijagnosticiran mu je rak testisa, koji ga je zapravo 'spasio' jer je svojevremeno upao u ralje alkoholizma. Nakon operacije je pao i na doping testu zbog nepravilne razine hormona uzrokovane povratkom raka. No, i nakon toga se vratio na teren te je uspio i odigrati 149 utakmica u nizu bez da je zamijenjen. 

SS Lazio v Cagliari, Serie A, Football, Rome, Italy - 07-02-2021

A Yeray Alvarez (26) je, kao i u Ivanovom slučaju, osjetio kako je to kad se rak testisa ponovno pojavi. U dvije mu je godine dva puta dijagnosticiran rak. Bilo je to u prosincu 2016., a nakon agresivne terapije vratio se već poslije 46 dana i to na Nou Campu. Na žalost u srpnju 2017. prokleta se bolest vratila pa su Alvarezu onkolozi rekli da se iz nogometa miče 'na neodređeno vrijeme'.

REAL MADRID v ATHLETIC CLUB DE BILBAO 2018/2019. ROUND 33.

No, uspio se izvući. Kemoterapija je bila uspješna te se početkom 2018. vratio u momčad, a Bilbao mu je kao nagradu nakon toga dao ugovor na sedam godina! On i dalje igra u njihovom dresu, a ove je sezone skupio 18 nastupa uz jedan gol i pokazao da se može. Naravno, bolest je neki put jača, ali odustati se ne smije. Baš kao što nije odustao Ivan, ali on nažalost nije uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja