Obavijesti

Sport

Komentari 31

Povijesni rezultat: Sjeverni Irci dobili Ukrajinu za veliko slavlje

Povijesni rezultat: Sjeverni Irci dobili Ukrajinu za veliko slavlje
6

Bio je ovo drugi nastup Sjeverne Irske na Eurima i prva pobjeda. Ujedno, ovo im je prva pobjeda na velikim natjecanjima poslije 1982. i Španjolske na Svjetskom prvenstvu

VIDEO

Da je na ovom Europskom prvenstvu teško nešto točno isprognozirati, dokazala je i prva utakmica drugog kola skupine C između Ukrajine i Sjeverne Irske.

Sjeverni Irci upisali su tri boda pobjedom 0-2, bez da su Ukrajincima ostavili ikakve šanse za postizanje gola. 

Utakmica u Lyonu odigrana je po lošim vremenskim uvjetima, pa je češki sudac Pavel Kralovec morao u 58. minuti igrače poslati u svlačionicu. Srećom, prekid je trajao samo nekoliko minuta, pa se utakmica brzo nastavila.

Ukraine v Northern Ireland - EURO 2016 - Group C

Ukrajina je protiv Njemačke odigrala kvalitetnih 90 minuta, ali nisu zabijali šanse koje su stvarali. Na kraju su poraženi 0-2, no uz dobar dojam. 

Igralo se onako kako odgovara Sjevernim Ircima

Stoga se danas očekivalo da će upisati tri boda protiv Sjeverne Irske koja je označena jednom od najlošijih reprezentacija na Euru zbog lošeg te izrazito defenzivnog pristupa protiv Poljske.

O intezitetu utakmice puno toga govori činjenica da se prvi udarac u okvir gola vidio tek u 24. minuti. Ipak, Sjeverna Irska igrala je puno bolje nego protiv Poljaka, imali su napadačkih ambicija i to se osjetilo pred kraj prvog poluvremena. 

Fomenkovi izabranici nisu pronalazili načina kako stvoriti čistu šansu za gol, budući da je O'Neill logično 'podulpao' bokove i zgusnuo sredinu kroz formaciju 4-5-1. Ukrajinci s loptom nisu bili konstruktivni, pa je posjed od 69% bio uzaludan.

Igralo se točno kako odgovara Sjevernim Ircima - njima nije potreban posjed i protiv njih se mora igrati brzo, Ukrajina to nije mogla.

Michael O'Neill promijenio je petoricu igrača u odnosu na prvo kolo i to je odmah djelovalo smislenije. Nagrada Sjevernim Ircima stiže u 49. minuti. Ubacio je Norwood iz jednog prekida, najviše skočio Gareth McAuley i savladao nemoćnog Andreja Pjatova.

Ukraine v Northern Ireland - EURO 2016 - Group C

Zaustavili Konopljanku i Jarmolenka za prvu pobjedu na Europskim prvenstvima

Reprezentacija Ukrajine svih je 90 minuta provela je pokušavajući izvući maksimum iz krilnih igrača Jarmolenka i Konopljanke, ali baš njih dvojica najmanje su se naigrala u Lyonu. Upravo tu leži jedan od glavnih razloga ovog iznenađenja. 

U šestoj minuti sudačke nadoknade, sve je bilo završeno. Loptu u mrežu za potvrdu zaslužene pobjede Sjeverne Irske šalje McGinn poslije obrane Pjatova Magennisu.

Ukraine v Northern Ireland - EURO 2016 - Group C

Bio je ovo drugi nastup Sjeverne Irske na Eurima i prva pobjeda. Ujedno, ovo im je prva pobjeda na velikim natjecanjima poslije 1982. i Španjolske na Svjetskom prvenstvu.

Igrač utakmice: Gareth McAuley

Stoper Sjeverne Irske zabio je povijesni gol i pored toga, djelovao beskompromisno u svom poslu. Zaslužena nagrada.

SKUPINA C

  • Ukrajina - Sjeverna Irska 0-2 (McAuley 49', McGinn 90+7')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna