Obavijesti

Sport

Komentari 10

Oproštaj Cedevite od Europe: Litavcima minimalna pobjeda

Oproštaj Cedevite od Europe: Litavcima minimalna pobjeda
1

Suton je promašio tricu, a Ray polaganje za pobjedu pa se Cedevita porazom 75-74 kod Lietuvos Rytasa oprostila od mogućeg plasmana u osminu finala Eurokupa

VIDEO

Košarkaši Cedevite oprostili su se od ovosezonskog nastupa u Eurokupu nakon poraza u posljednjem kolu od Lietuvos Rytasa 75-74. Jasminu Repeši trebala je pobjeda u Vilniusu za prolaz u Top 16, no kao i u Zagrebu tijesno je izgubio od Ace Petrovića.

Iako scenarij utakmice nije bio isti, Cedevita je kao i u prvoj utakmici izgubila s minimalnom razlikom te ostaje žal jer je zagrebačka momčad prečesto tijesno gubila već dobivene utakmice.

No ovoga puta Lietuvos Rytas je vodio kroz prvo poluvrijeme da bi početkom treće četvrtine imao najviših 16 koševa prednosti, ali su se gosti vratili u posljednjoj dionici. Sredinom zadnje četvrtine dvije momčadi bile su u egalu, a polaganjem Zubčića Cedevita je povela 67-70.

Posljednju minutu izmjenjivali su se u vodstvu slobodnim bacanjima, a nakon Smithove 'dvojke' Seibutis je 15 sekundi prije kraja zabio oba bacanja za vodstvo Litavaca. Suton je imao priliku pogoditi tricu za pobjedu, a nakon što je promašio, na odbijenom šutu polaganje nije zabio Ray pa je Acina momčad slavila i prošla dalje.

- Znali smo da će biti teško. Oni su ekipa koja igra dobro pred svojom publikom. Nama može biti žao jer smo imali skok u napadu i šut za pobjedu. Međutim, mi smo promašili i tako je kako je. Ispali smo. Želimo im svu sreću u daljnjem natjecanju, a mi idemo doma i čeka nas ABA liga - rekao je razočarani Tomislav Zubčić, a Nolan Smith je dodao:

Odigrali smo dva različita poluvremena. Karakteristično, u prvom poluvremenu bili smo loši, a u drugom odlični i doveli smo se u šansu da dobijemo utakmicu. Osjećamo da smo trebali dobiti. U drugom poluvremenu smo se digli i to je ono zbog čega možemo držati glavu gore. Na toj igri iz drugog poluvremena moramo graditi nastavak sezone. 

Najefikasniji kod Cedevite bio je Smith sa 17 te Ramljak s 12 koševa, dok je kod pobjednika najbolji bio Seibutis s 15 koševa. Ceda završava turnir s omjerom 2-4.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna