Obavijesti

Sport

Komentari 1

Oprostio se "splitski Barkley''; Split bi Šarića: Sve je na njemu

Oprostio se "splitski Barkley''; Split bi Šarića: Sve je na njemu
1

Odlazim zadovoljan karijerom, nakon dugih 17 sezona igračke karijere, umirovio se košarkaš Splita Ante Grgurević koji preuzima mjesto pomoćnog trenera u klubu

VIDEO

Na oproštajnoj pres konferenciji Grgurevića bio je i sportski direktor Splita Nikola Vujčić, koji je rekao:

- Iznimna mi je čast da sam ovdje na Antinom oproštaju od igračke karijere ali i što imam prigodu predstaviti Antu kao našega novog pomoćnog trenera. On je obilježio moju karijeru, bio mi je cimer u prvoj seniorskoj sezoni, puno mi je pomogao svojim ponašanjem, stavom prema radu i bio mi je u tom segmentu uzor i pokazatelj kako pristupom i radom, bez obzira na limite, možeš iz sebe izvući maksimum. Ante je čovjek koji je bio stup u svlačionici i prošle sezone, bez obzira na godine i svi mladi igrači su u njemu vidjeli čovjeka koga će slijediti. On će dolaskom na mjesto pomoćnog trenera raditi na razvoju mladih igrača, ne samo košarkaški, nego i ljudski, da uz sebe imaju čovjeka od koga mogu puno naučiti.

Grgurević je priznao da mu odluka o prekidu karijere nije bila laka.

- Još uvijek nisam načisto jesam li igrač ili trener. Lakše mi je jer poznajem puno suigrača, tu sam s njima svaki dan i dalje, pomalo se prilagođavam... Dugo smo zajedno igrali, a sad sam s druge strane, na klupi. Nadam se da će prilagodba ići lakše kako vrijeme ide – kazao je Grgurević, koji je zadovoljan karijerom.

- Nisam nikad previše pričao o sebi, ali s 37 punih godina mogu reći da sam imao puno dobrih sezona, da sam igrao na najvišem nivou i da odlazim zadovoljan. Kako karijerom, tako i činjenicom da sam otišao kad sam ja to odlučio, a ne zbog ozljede. Bilo je svega, svaka sezona i svaka nova momčad nosi neke novine, iskušenja, poraze, pobjede.... Najdraže mi je bilo igrati u Splitu, ovdje je i najveća odgovornost i svaki poraz posebno boli. Posebno mi je u sjećanju sezona 2000/01. Imao sam izbor otići vani ili ne, ostao sam, odigrao Suproleague s Jaskom Repešom i to je bio odličan odabir. Otac mi je bio bolestan, ubrzo je i umro, no bio sam s njim kad mu je bilo najpotrebnije – kazao je Grgurević sa suzama u očima.

- Pamtim i 1996/97. s Pinom Grdovićem, kad smo dobili Partizana u dvije europska utakmice, debitantsku 1995/96. sa Zmagom Sagadinom... Sve su to nezaboravne sezone, kao i zadnje dvije kad smo u veoma teškim vremenima za klub došli pomoći.

Od suigrača naradije pamti Nikolu Vujčića.

- S njim sam najduže igrao i brzo smo se sporazumjeli. On je stajao vani i šutirao, a ja sam morao skakati – nasmijao se Grga.

- Sa Žižićem isto, Poljakom..., prvenstveno sa suigračima iz mlađih dana.

Sada se okreće trenerskom poslu.

- Obitelj i škola odgajaju djecu, tako mora i sportski klub imati svoju ulogu. Mladima treba usaditi poštovanje prema drugima i odgovornost, ne mora svako biti igrač ali mora izrasti u zdravu osobu. Bit će i njima s tim temeljima lakše kroz život. Drago mi je da sam uz seniore pa će mi i taj prijelaz biti manje bolan. Ima puno prostora za rad, pogotovo s mlađima koji tek ulaze u seniorsku momčad. To sam i radio u zadnje dvije godine kao najstariji u momčadi. Svaki dan treba napraviti da budeš bolji nego jučer.

O Šariću...

Iskoristili smo i prigodu upitati sportskog direktora Nikolu Vujčića što je novoga u pregovorima oko angažmana Darija Šarića.

- Mi smo već odavno napravili prvi korak, obećali smo mu ono što mu možemo dati, a to je prilika za napredovanje. Puno je mladih igrača kod nas izraslo i mi mu možemo pomoći da sazrije. Nemamo problema s tim da razvijamo mladog hrvatskog igrača i da od njega nemamo nikakve financijske koristi. Bila bi nam iznimna čast da dobijemo priliku pomoći Dariju koji će idućih 10-15 godina nositi hrvatsku reprezentaciju. Učinili smo sve s naše strane, a sada je sve na Dariju, njegovim roditeljima i klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima