Obavijesti

Sport

Komentari 52

Navijače Atalante vratili kući s granice, a neki su i zakasnili...

Navijače Atalante vratili kući s granice, a neki su i zakasnili...
8

Ogroman je interes navijača Atalante za prvu utakmicu toga kluba u Ligi prvaka protiv Dinama na Maksimiru. U Zagreb je stiglo 35 autobusa s navijačima i mnoštvo osobnih automobila

Gostovanje na Maksimiru protiv Dinama ulazi u povijest Atalante, to je prva utakmica kluba iz Bergama u Ligi prvaka. Stoga ne čudi ogroman interes njihovih navijača za utakmicu u Zagrebu. No neće je baš pamtiti po dobru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Prema Maksimiru se slilo tisuće navijača talijanskog kluba koji su se smjetili na južnoj tribini. Najavljeno je oko 35 autobusa i stotine automobila koje je policija dočekala na graničnom prijelazu Bregana i prepratila do okretišta Borongaj u neposrednoj blizini stadiona.

Ali ne sve. Naime, kako smo doznali, tri autobusa vraćena su s graničnog prijelaza u Italiju, očito jer su im našli nešto nedopušteno, a nekolicina autobusa zaglavila je na granici i tek je oko 20 sati krenula prema Zagrebu pa je dio navijača i zakasnio.

Utakmica je proglašena visokorizičnom i ogromno je osiguranje. Samo na Borongaju navijače Atalante dočekalo je 30-ak policijskih auta i oko 500 zaštitara pazeći da ne izbiju neredi.

Nikakvih izgreda nije bilo, navijači su se mirno okupili i pjevali Atalantine pjesme, a među njima je i stotine žena. Jedna skupina navijača pokazala je zastavu Kolumbije kao potporu ponajboljem igraču bijelo-crnih Duvánu Zapati.

Iako su se ulazi na stadion trebali otvoriti u 19 sati, zbog velike gužve pred južnim ulazom na stadion Atalantine su navijače pustili 15-ak minuta ranije.