Siniša Oreščanin optužio upravu Hajduka: "Brkljača je unio nemir u klub i optužio stožer da laže!" | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 166

Oreščanin odlazi?! 'Brkljača unosi nemir i tvrdi da lažemo!'

Oreščanin odlazi?! 'Brkljača unosi nemir i tvrdi da lažemo!'
1

Siniši Oreščaninu u Hajduku su dani odbrojani nakon što se oglasio priopćenjem u kojem optužuje upravu za otkaz Krešimiru Gojunu. Otkaz je u ponedjeljak podnio i trener juniora Igor Tolić

VIDEO

Svaki dan iz Hajduka neko novo priopćenje, a ovaj ponedjeljak čak i dva. Nakon što su iz uprave Hajduka poručili kako je šef Akademije Krešimir Gojun napravio veliki potres u klubu i da mora biti svjestan posljedica, otvorenim pismom oglasio se i trener Siniša Oreščanin, kojeg je Gojun doveo u klub.

Oreščanin je kritizirao odluku uprave kluba i iznio nove detalje oko postupaka šefa skautske službe Marija Brkljače.

'Gojun je napravio veliki potres i mora biti svjestan posljedica'
'Gojun je napravio veliki potres i mora biti svjestan posljedica'

Oreščaninovo pismo prenosimo u cijelosti:

Iako sam se u svim situacijama obraćao odgovornima iznad sebe, u ovom trenutku, uz podršku najbližih suradnika, smatram nužnim obratiti se Hajduku u najširem smislu riječi, odnosno svima vama koji očekujete da objasnim okolnosti u kojima se nalazimo i pripremamo. Kao zaposlenik Kluba dužan sam osim rada na nogometnom terenu zaštititi vrijednosti i moralna načela na kojima Hajduk počiva.

U Klub nas je privukla ideja profesionalnog i etičnog rada na odgoju i stvaranju konkurentnih igrača i uzornih profesionalaca te nogometne igre i struke. Preduvjet za navedeno bila je je izgradnja cjelovitog i usklađenog sustava sportske politike Kluba. Naše su zadaće trebale biti rano prepoznavanje talentirane i darovite djece, rad i briga o njima u svim segmentima, doselekcija, stvaranje konkurentne igre, ulaganje u konkurentnu struku, planiranja svih selekcija, skautinga, prijelaznog roka i svih drugih bitnih sastavnica za ostvarenje ciljeva, ne samo u rezultatskom smislu.

Veliki dio navedenog je i ostvaren pod operativnim vodstvom g. Krešimira Gojuna, koji je kreirao takav sustav. Uvjet za postizanje svega navedenog je i kontinuitet u radu te razumijevanje svih dionika ovog mukotrpnog procesa uz neizostavno poštivanje Kodeksa i Statuta Kluba!

Hajduk je odredio biti dominantno razvojni Klub. Za to ima neosporan potencijal i na tom je putu bio zadnje tri godine. Mi želimo nastaviti graditi takav sustav jer s njim vjerujemo u uspjeh Hajduka!

Stoga je naša moralna odgovornost izraziti podršku gospodinu Gojunu, potvrditi njegovu stručnost i profesionalnost te izraziti podršku u dokazivanju istine, posebno u načinu dokazivanja iste!

Povjerenik za navijače Hajduka je otišao i popljuvao Brbića...
Povjerenik za navijače Hajduka je otišao i popljuvao Brbića...

Nakon gotovo tri godine rada u Hajduku i nakon svih izazova i prepreka na koje smo nailazili i na njih odgovarali uvijek štiteći Klub, njegove vrijednosti i ono što Klub predstavlja među navijačima, u potpunosti vjerujemo gospodinu Gojunu te kolegama iz Akademije, koji su nas odmah izvijestili o nečasnim radnjama, a koje je gospodin Gojun naveo u izvješću u mail-u.

Također, smatramo bitnim naglasiti kako ovo nije jedini incident takve vrste, o čemu smo u tom trenutku obavijestili nadređene. Naime, gospodin Mario Brkljača, glavni svjedok sportskom direktoru, za vrijeme priprema u Turskoj je u prisutnosti cijelog stožera prve ekipe iznio sumnju u ozbiljnost Kluba, modela, sporio način upravljanja, ulazio u transfernu politiku, te unosio nemir. Kada je to prijavljeno nadležnima, gospodin Brkljača je tvrdio kako cijeli stožer laže. Ne moram naglašavati kakva je atmosfera nepovjerenja stvorena u tom trenutku i u kakvim smo uvjetima nastavili raditi.

Smatramo da je u ovom trenutku nužno stati iza sustava kakvog smo gradili, ali prije svega da je nužno boriti se za istinu i protiv svih devijacija, neprofesionalnosti i alibija koji potkopavaju ne samo sportski sustav kojim Klub ide nego i puno više, nogomet u cjelini i ovaj društveno iznimno vrijedan projekt.

Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji.

U našem dosadašnjem radu u Hajduku, koliko god u pojedinim fazama bilo teško, proveli smo neke od najljepših trenutaka života. Došli smo raditi za Hajduk i stajati ćemo iza onakvog Hajduka koji nas je privukao, odgovorno bez kompromisa i alibija štiteći dostojanstvo svih onih koji za Hajduk žive.

Pozivamo zato odgovorne da ponovno provedu cjelovitu detaljnu istragu sa svim uključenim akterima u ovom slučaju te da preuzmu odgovornost za događaje u Klubu. Mi smo svoju odgovornost preuzeli!

S ovim pozivom moji najbliži suradnici i ja šaljemo jasnu poruku i sliku o Hajduku kakvog želimo te ćemo se u nastavku naših priprema nastojati posvetiti isključivo nogometnom terenu, igračima i aktivnostima koje su isključivo vezane za ono za što smo dovedeni u Klub.

Hvala na razumijevanju!

Siniša Oreščanin

Otkaz Oreščaninu sasvim je izvjestan, a od Poljuda se već oprostio trener juniora Igor Tolić. U klub je stigao prije dvije godine iz zagrebačkog Haška kao trener kadeta Hajduka, a juniore je vodio posljednju polusezonu.

"Hvala za uzbudljive godine u Hajduku i, kako bi rekao Bare... Vrijeme je da se krene. Sretno svima!!!", napisao je Igor Tolić na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 166

VIDEO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga