Sport

Komentari 23

Orlando se odrekao Hezonje: Divac će ga dovesti u Kingse?!

Orlando se odrekao Hezonje: Divac će ga dovesti u Kingse?!

Sacramento je za Hezonju nudio beka Richardsona i drugi izbor drafta, no Orlando zasad nije prihvatio ponudu. Za hrvatskog su košarkaša zainteresirani još i Knicksi i Thunder

Mario Hezonja (22) prije dva ljeta bio je peti izbor drafta. Orlando Magic u njemu je vidio košarkaša  koji bi godinama trebao biti jedna od glavnih igrača kluba.

Nakon dvije sezone i dva tjedna treće, ljubavi više nema. Trener Frank Vogel više ne računa na hrvatskog košarkaša, koji će idućeg ljeta biti slobodan igrač.

Vogel i Orlando odlučili su da neće iskoristiti opciju četvrte godine ugovora, koji bi Hezonji donio 5,2 milijuna dolara te se Dubrovčanin mora okrenuti drugim opcijama.

Jedna od njih je Vlade Divac, odnosno Sacramento Kings. Vlade je Orlandu za Hezonju nudio beka Malachija Richardsona i drugi izbor na draftu 2018., no posao nije dogovoren.

Divac je 'slab' na igrače iz ova naše regije te bi rado Hezonju visio u svojem klubu. Za hrvatskog su košarkaša zainteresirani i New York Knicksi te Oklahoma City Thunder.

Ako Orlando neće postaviti visoku cijenu, Knicksi i Thunder spremni su za trade. Ode li slučajno u Oklahomu, Mario bi imao od koga učiti. Tamo su Russell Westbrook, Paul George i Carmelo Anthony, a borio bi se i za naslov.

No to je dosta nategnuta priča, najvjerojatnija je opcija da će do kraja ove sezone ostati u Orlandu te će na ljeto biti slobodan i u potrazi za novim klubom.

Hezonja u Orlandu po utakmici u prosjeku zabija 5,5 koševa uz 2,2 skoka i 1,2 asistencije, ove je sezone na prosjeku od 4,5 koševa. Nikad zapravo u Orlandu nije dobio pravu ulogu i često ga se selilo po pozicijama. Ove je sezone bio čak i četvorka.

Nije se profilirao u igrača kakvim su ga svi vidjeli. Njegova igra ovisi o šutu, a kad to izostane onda dolazi do problema. Obrana? Recimo da u tom segmentu ima još puno prostora za napredak.

Mario ovakvim raspletom ne treba biti zabrinut, tek su mu 22 godine i sigurno je da može puno napredovati i biti važan igrač. Svejedno ostane li u NBA-u ili se vrati u Europu.

Najčitaniji članci