Sport

Komentari 3

'Oršić? Da, zainteresirani smo za njega, ali vidjet ćemo sve'

'Oršić? Da, zainteresirani smo za njega, ali vidjet ćemo sve'

Nema veze što pišu hrvatski i engleski mediji, nema smisla pričati o igračima koji nisu naši. Oršić je sjajan igrač, pokazao je to ne samo u HNL-u, nego i u Ligi prvaka, rekao je Slaven Bilić o Oršiću...

U ljeto 2018. godine stigao je u Dinamo za 1, 60 milijuna eura iz Južne Koreje, a godinu i pol kasnije igra u formi života. Mislav Oršić prošao je sito i rešeto kroz karijeru. Od Intera Zaprešića i Rijeke pa do Južne Koreje da bi na kraju došao do Dinama i Lige prvaka. Sav taj trud isplatio mu se u 27. godini života.

Dinamov napadač je ove sezone u HNL-u utrpao 11 golova u 13 utakmica, a u Ligi prvaka je dao čak četiri u šest utakmica. No nije to sve, uspio je zabiti i tri hat-tricka. Naravno, oduševio je hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji ga je odmah pozvao u reprezentaciju, a oduševio je i europske klubove.

Jedan od tih klubova je WBA čiji je trener Slaven Bilić. Baggiesi su u potrazi za napadačem i rasnim strijelcem, a Mislav je u formi života i ovo mu je prilika za transfer u neku kompetentniju nogometnu ligu, Kada zbrojimo dva i dva, stvar je jasna. Ovaj transfer bi sjajno došao i jednoj i drugoj strani.

- Nema veze što pišu hrvatski i engleski mediji, nema smisla pričati o igračima koji nisu naši. Oršić je sjajan igrač, pokazao je to ne samo u HNL-u, nego i u Ligi prvaka. Zabio je četiri ili pet golova u Ligi prvaka, Atalanti je zabio hat-trick - kazao je hrvatski trener Slaven Bilić koji je na kraju priznao da želi Oršića.

- Probio se u reprezentaciju, a naša reprezentacija je pakleno dobra, ne neka prosječna u koju se lako upadne. Istina je, zainteresirani smo za njega. Hoćemo li dogovoriti transfer? Tko zna, vidjet ćemo - zaključio je Nane čiji je WBA na vrhu Championshipa nakon 27 kola. 

Oršićeva vrijednost prema Transfermarktu je 9,5 milijuna eura, ali teško da bi Dinamo svojeg ponajboljeg igrača pustio za manje od 15 milijuna eura, a pitanje je može li WBA toliko platiti.

Spominjala se svota od desetak milijuna eura, ali Dinamo bi ipak tražio više. Ipak se radi o momčadi koja igra u drugoj engleskoj ligi. Istina, iduće bi sezone trebala ponovno biti u Premiershipu, ali pitanje je mogu li baš trošiti velik novac dok su članovi Championshipa.

Kako god, Englezi su žestoko zagrizli za njega, ali pitanje je hoće li u ovih preostalih dva tjedna, koliko traje zimski prijelazni rok, uspjeti zadovoljiti apetite Dinamovih čelnika koji ovih dana imaju pune ruke posla. Klub je napustio Mario Šitum, spominje se odlazak Marija Gavranovića, ali i Danija Olma za čije usluge su zainteresirani Milan i Monaco

Dok glasine o transferima pljušte na sve strane, 'modri' se u Rovinju pripremaju za nastava sezone u kojoj će braniti naslov prvaka Hrvatske i loviti trofej Hrvatskog nogometnog kupa koji im je prošle sezone izmakao za dlaku...

Najčitaniji članci