Obavijesti

Sport

Komentari 24

VIDEO Osijek prekinuo crni niz i slavio u HNL-u nakon mjesec i pol dana! Rudešani primili tri

VIDEO Osijek prekinuo crni niz i slavio u HNL-u nakon mjesec i pol dana! Rudešani primili tri

Susret je bio vrlo blizu odgode zbog onečišćenja zraka, a unatoč preporukama, na Opus Arenu stiglo je 4222 gledatelja. Pratili su pobjedu svojeg Osijeka koji je nakon dugo vremena slavio u prvenstvu

Nogometaši Osijeka ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobjedu ove sezone, na domaćem terenu svladali su Rudeš 3-0 (1-0) u 11. kolu HNL-a.

U nadoknadi prvog dijela strijelac prvog gola je bio Ramon Mierez. U 80. minuti pogodio je Ivan Fiolić za 2-0, dok je konačnih 3-0 postavio Darko Nejašmić u 95. minuti.

Time je Osijek prekinuo negativan niz od pet ligaških utakmica bez pobjede. Prije ovog slavlja Osječani su imali dva remija i tri poraza. Bila je ovo ujedno prva utakmica Osijeka bez dosadašnjeg trenera Stjepana Tomasa koji je morao otići uslijed loših rezultata. Domaćina je vodio privremeni trener Ivo Smoje.

Nije dugo trebalo da Osijek zagospodari terenom, a prvu veliku šansu imao je u šestoj minuti, no završnica Miereza bila je prilično loša. Sve je za goste bilo još opasnije u 24. minuti. Pucao je Gržan, a sjajno je reagirao gostujući vratar Marković i spriječio sigurno vodstvo domaćina.

U prvom dijelu Rudeš nije napravio baš ništa u igri prema naprijed, ali se organizirano branio. Sve do sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je Osijek poveo. Pušić je ubacio, a glavom je prvi domaći strijelac Mierez pogodio za 1-0.

Statistika utakmice Osijek - Rudeš

U nastavku su Osječani dodatno smirili intenzitet svojih napada koji ni u prvom dijelu nije bio žestok. Sve je, pak, zaključeno u 80. minuti kada je prvi udarac Fiolića zaustavio odlični gostujući vratar Marković, ali ne i drugi za 2-0. U posljednjim trenucima susreta konačnih 3-0 postavio je Nejašmić.

Inače, utakmica je bila pod znakom pitanja tijekom subote zbog onečišćenog zraka u Osijeku. Domaći klub je na preporuku gradskih vlasti bio za odgodu, ali je Rudeš bio protiv kao i HNS te je odlučeno da se utakmica odigra.

Kolo će završiti u nedjelju utakmicama Lokomotiva - Gorica od 15 sati te Dinamo - Istra 1961 od 17.15 sati. (Hina)

>> VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSIJEK - RUDEŠ 11.KOLO HNL-A 16:00 , OPUS ARENA, OSIJEK
Osijek
Mierez 45+1', Fiolić 80', Nejašmić 95'
3 : 0
Rudeš
Sortiranje događaja

KRAJ!

Osijek je konačno stao na kraj nedaćama i nakon smjene trenera Stjepana Tomasa stigao do prve pobjede u HNL-u još od slavlja nad Goricom 1-0 u kolovozu.

95'

GOOOOOOL! Sada je i definitivno kraj priči na Opus Areni.

Fiolić je ubacio, Bralić vratio povratnu, a Nejašmić zabio za potvrdu osječke pobjede u zadnjem napadu na utakmici.

Igrat će se najmanje četiri minute sučeva dodatka.

80'

GOOOOOOL! Osijek je postigao i drugi, a prema svemu viđenom mogao bi to biti kraj nadanjima Rudeša.

Akcija je počela na desnoj strani, a završila prvim udarcem Fiolića koji je obranio Marković. Lopta se odbila i stigla do Jugovića koji je odlično proigrao svjeg krilnog napadača, a Fiolić je ovoga puta bio precizniji.

Krasno je pogodio pod samu prečku iz blizine i Osječani su udvostručili prednost.

79'

Novi požutjeli igrač. Javnu opomenu zaradio je Fran Topić.

Komentari 24