Obavijesti

Sport

Komentari 44

'Osijek ima najbolju obranu u ligi? Ha, sad će igrati protiv najboljeg napada prvenstva'

'Osijek ima najbolju obranu u ligi? Ha, sad će igrati protiv najboljeg napada prvenstva'

Statistički je jako bitno za napadača da ima jako puno golova, ali nikad nisam gledao osobnu statistiku, uvijek sam bio momčadski igrač i uvijek će mi biti draža pobjeda, kazao je Bruno Petković uoči Osijeka...

VIDEO

Dvadeset kola je iza nas u Prvoj HNL, a nakon duljeg vremena Dinamo nije sam na vrhu. Nenad Bjelica je po dolasku u Osijek najavio borbu za naslov u sljedećih nekoliko godina, a cilj bi mogao ispuniti već ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Majer i Petković uoči Osijeka

Pokretanje videa...

Majer i Petković uoči Osijeka 04:37

Osječani su iskoristili dva Dinamova poraza u proljetnom dijelu sezone te se bodovno izjednačili, a u subotu imaju priliku preuzeti čelno mjesto. I to u dvoboju koji bi prema mnogima mogao odrediti daljnji tijek prvenstva. 

- Zdrav sam, super se osjećam i spreman sam. U početku sezone nam je trebalo da se zaletimo kroz te utakmicu, najviše kroz Europu. Nismo dosegli najveći nivo, ni blizu toga što mislim da možemo i vjerujem da možemo. Imam dobra iskustva s Osijekom, jednom sam im i zabio i nadam se da će se tako nastaviti - kazao je Lovro Majer u najavi subotnjeg derbija.

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

Mladi veznjak je ove sezone jedan od najboljih igrača Dinama i igrač koji je najveći dobitnik nakon što je na klupu došao Zoran Mamić. 'Modri' su za njega u zimskom prijelaznom roku dobili nekoliko ponuda, ali Lovro je i dalje na Maksimiru. Željan novih trofeja.

Dinamo ima naporni ritam kroz veći dio sezone, a samo pet dana nakon derbija slijedi prvi susret šesnaestine finala Europske lige protiv Krasnodara. No, umora nema, odnosno ne smije ga biti.

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

- Obzirom kada je završila sezona i kada je počela nova, u kratkom periodu imali smo jako puno utakmica. S jedne strane je dobro dobro što smo imali sedam dana za odmoriti se od prethodne utakmice, opet nas čeka jako težak, ali i zanimljiv tempo. 

Pred kamere je potom došao napadač Bruno Petković koji bi trebao predvoditi Dinamo u subotnjoj utakmici.

- Naravno da je pritisak i velika odgovornost biti igrač Dinama. Puno toga se traži od nas i očekuje, ali mislim da imamo kapacitet i kvalitetu svih igrača da možemo odgovoriti na svaku utakmicu. Kako mi najviše odgovara igrati? Ovisi o protivniku, ovisi kako momčad funkcionira. Gavranović i ja se jako dobro slažemo zajedno, čak mislim da imamo potencijal više stvari napraviti kada igramo zajedno. Ali jednako dobro se osjećamo i kada igramo sami u napadu i jedan i drugi.

Osijek ima u prvenstvu šest pobjeda zaredom. Bjelica je donio momčadi pobjednički mentalitet, ali i betonsku obranu. Bijelo-plavi imaju zasad najbolju obranu HNL-a jer su primili samo 15 golova u dvadeset utakmica, uvjerljivo najmanje u ligi. S druge strane, Dinamo je zabio uvjerljivo najviše, čak 51 gol.

- Osijekova obrana prima malo golova? Ta obrana se suočava s najboljim napadom lige. Naravno da je ostao gorak okus zbog onog poraza u Osijeku u kojem smo zaslužili puno više po prikazanoj igri, ali rezultat je uvijek taj koji je realnost i postoji razlog zašto smo izgubili. Sigurno da smo analizirali tu utakmicu i da ih maksimalno spremno čekamo - kazao je Petković.

Bruno jako puno pridonosi igri Dinama, ali i dalje šteka s golovima. Zabio je samo šest u HNL-u i još dva u Europskoj ligi što je premalo za igrača takvog kalibra.

- Statistički je jako bitno za napadača da ima jako puno golova, ali nikad nisam gledao osobnu statistiku, uvijek sam bio momčadski igrač i uvijek će mi biti draža pobjeda nego osobni učinak. Ne treba mi dodatni motiv. Trening je jako bitan, zadovoljan sam kako radim i treniram. Osjećam se jako dobro. Možda u zadnjim utakmicama nisam pokazao to toliko, ali maksimalno sam spreman za ovu utakmicu - zaključio je Petković.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Bit će ovo treći susret između Osijeka i Dinama ove sezone. U prvom susretu na Maksimiru 'modri' su slavili s 4-1 nakon što su gosti promašili nevjerojatan broj prilika, ali već u sljedećem susretu Osijek je s Bjelicom na klupi uzvratio s 2-0. Utakmica u subotu počinje u 17.30.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka