Obavijesti

Sport

Komentari 2

Osijek je potpisivanjem Mađara potvrdio uzlaznu putanju kluba

Osijek je potpisivanjem Mađara potvrdio uzlaznu putanju kluba
1

Osijek je potpisao Laszla Kleinheislera bez odštete iz kazahstanske Astane i tako doveo zamjenu za Harisa Hajradinovića koji je prodan u tursku Kasimpasu. Taj transfer znači vrhunac sportske politike Osijeka

VIDEO

Strašan posao napravio je Osijek dovođenjem mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera (24).

Može se kazati kako je dovođenjem Kleinheislera sportska politika prvoligaša s Drave doživjela vrhunac. Mađarski ulagači na čelu s Lorincom Meszarosem i njegovim poslovnim partnerom Ivanom Meštrovićem u klub su ušli prije četiri godine, a primarni je cilj bio spasiti Osijek iz drugoligaške provalije u koju je zamalo upao.

Dovedeni su iskusni igrači poput Aljoše Vojnovića i Josipa Kneževića koji su iznijeli sezonu, a onda je klub krenuo u remont. 

Ustrojena je skautska služba na čijem je čelu prekaljeni internacionalac Marin Skender, a klupsku operativu vodi Alen Petrović

Prve godine s mađarskim ulagačima donijele su bolje rezultate i pomak u gornji dom hrvatskog nogometa, a samim tim i izlaske u Europu. 

Transfer politika

Financijska stabilnost kluba Osijeku je dala mogućnost da darovite igrače, kojih je u njihovoj školi nogometa uvijek bilo puno, ne prodaju za siću. Igrači iz osječke škole nogometa napravili su sjajne transfere. Borna Barišić otišao je u Glasgow Rangerse i odmah postao prvotimac, Andrej Lukić je prodan u Bragu, Zoran Arsenić bio je ponajbolji igrač Wisle, a danas je u Jagielloniji.

Osijek je pojačanja crpio u HNL-u gdje je uz Dinamo, Rijeku i Hajduk ponovno postao relevantan faktor i konkurent, pa su tako stizali igrači poput Gabrijela Bobana, Muzafera Ejupija i inih.

Dopunsku selekciju Osječani su vršili u Mađarskoj pa su tako stizali solidni igrači a la Ezekiel Henty i Dmytro Lyopa, a na 'susjednu vezu' doveden je i Laszlo Kleinheisler.

Radi se o strašnom poslu za Osijek. Laszlo Kleinheisler stigao je iz Astane bez odštete. Iz Astane koja već godinama radi sjajne rezultate u Europi, a mađarski je reprezentativac u tom klub bio jedan od ponajboljih igrača.

'Maschine' umjesto Harisa

Kleinheisler je ponikao u Puškaš Akademiji, a prve seniorske korake napravio je u Videotonu. Odigrao je i nešto u Bundesligi za Werder Bremen i Darmstadt, a za Mađarsku je skupio 23 nastupa. Ima iskustvo igranja Lige prvaka i Europske lige, a Transfermarkt ga cijeni na 1,5 milijuna eura čime je 'mađarski Scholes', kako mu tepaju, ušao u red najskupljih igrača Osijeka. Petar Bočkaj i Mile Škorić također vrijede 1,5 milijuna eura.

Kleinheisler je u Njemačkoj nosio nadimak 'Maschine', a igra na poziciji polušpice, istoj onoj koju je godinu i pol u Osijeku držao Haris Hajradinović koji je ostvario bogati transfer u tursku Kasimpasu. Iznos tog transfera nije otkriven, ali se šuška o iznosu između 2,5 i četiri milijuna eura.

Dakle, Osijek je bez odštete doveo u najmanju ruku jednako kvalitetnog, ako ne i boljeg igrača od Hajradinovića, a u isto vrijeme inkasirao značajan iznos i još jednom pokazao da je na najboljem putu samoodrživosti.

Klub razmišlja dugoročno i sve je podredio izgradnji kampa i novog stadiona na Pampasu, ali klub je sjajnom sportskom politikom i dalje likvidan, a smanjeni financijski gabariti ne utječu na sportske rezultate.

Najveći izlazni transferi Osijeka s novom upravom

  • Haris Hajradinović (Kasimpasa) - 2,5 milijuna eura
  • Borna Barišić (Glasgow Rangers) - 2,45 milijuna eura
  • Eros Grezda (Glasgow Rangers) - 2 milijuna eura
  • Mateo Barać (Rapid Beč) - 1,30 milijuna eura
  • Andrej Lukić (Braga) - 1 milijun eura
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve