Obavijesti

Sport

Komentari 2

Osijek mora početi pobjeđivati: Bili smo i na teambuildingu, a poraz će nam dati više motiva

Osijek mora početi pobjeđivati: Bili smo i na teambuildingu, a poraz će nam dati više motiva

Tvrdim da se stvarno imamo za što uhvatiti. Vodio sam pet utakmica od kojih smo bili jako dobri u Maksimiru, bili smo dobri drugo poluvrijeme protiv Hajduka, jako dobri po igri u polju protiv Šibenika, kaže Perković

VIDEO

Nogometaši Osijeka u velikoj su krizi, imaju samo jednu pobjedu ove godine u 12 utakmica. Austrijanac Rene Poms platio je to trenerskom pozicijom, a ni pod Borimirom Perkovićem nije puno bolje. Uzeli su, doduše, "bijelo-plavi" po bod na Maksimiru i Rujevici, ali nisu uspjeli pobijediti Šibenik kod kuće (0-0), u zadnjem kolu izgubili kod fenjeraša Gorice.

Pokretanje videa...

Svjetlosna fasada Opus Arene 02:21

Subotnja utakmica protiv Lokomotive (17 sati) zato je upalila sve alarme u Gradskom vrtu. Nevjerojatno je da je momčad koja je osvojila osam bodova u 11 utakmica i dalje treća na ljestvici. Osječani moraju početi pobjeđivati ako žele igrati Europu na novom stadionu na Pampasu.

- Nije lako ući u tjedan nakon izgubljene utakmice, poraz boli i peče, ali iz svakoga se mogu izvući pouke, može se izaći jači, čvršći i odlučniji. Smatram da smo nakon poraza u Velikoj Gorici još jači i odlučniji da zadržimo poziciju koju imamo. Vjerujem da nam će nam taj poraz dati još više motiva, ali i da ćemo za Kohortin rođendan biti pravi i da ćemo ih usrećiti pobjedom - kazao je trener Osijeka Borimir Perković.

Kako objašnjava kiks protiv Gorice?

- U nogometu je teško nekada objasniti neke stvari. Nakon Rijeke smo bili dobri na treningu, motivirani, napravili smo i zajednički team building. Poduzeli smo sve i bili smo uvjereni da ćemo odigrati dobru utakmicu. Nije nas Gorica nadigrala, nisu bili toliko bolji od nas, ali zabili su prvi udarac u okvir gola, a mi nismo realizirali dvije, tri situacije koje smo morali zabiti.

Gorica i Osijek sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Rezultatska kriza ide ruku pod ruku s krizom relizacije. Osijek je zabio samo pet golova u drugom dijelu prvenstva.

- Činjenice su da devet utakmica nismo pobijedili, da slabo zabijamo, ali ja tvrdim da se stvarno imamo za što uhvatiti. Vodio sam pet utakmica od kojih smo bili jako dobri u Maksimiru, bili smo dobri drugo poluvrijeme protiv Hajduka, jako dobri po igri u polju protiv Šibenika iako smo svi bili razočarani jer smo očekivali pobjedu pa odigrali odličnu utakmicu protiv Rijeke. Za te utakmice se moji igrači i ja možemo uhvatiti, najbolje smo odigrali dvije najzahtjevnije utakmice na Maksimiru i Rujevici, a to mi je signal da se nešto događa. Uvjeren sam da je to način kako Osijek treba igrati i da ćemo sutra tako igrati - kaže Perković.

Utakmica će biti posebna i jer navijačka skupina Kohorta slavi 35. rođendan.

- Lokomotiva je momčad koja možda od svih ima najveću slobodu u igri. Igraju bez pritiska, igraju dobar nogomet, dobro su vođeni i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Ali nisu nepobjedivi! Kohorta obilježava 35 godina i mi moramo dati sve od sebe. Uvjeren sam da ih nećemo razočarati, a iako znam da će doći pozivam ih i ovim putem da nam pomognu na način na koji to inače rade. Uvjeren sam da ih nećemo razočarati, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo utakmicu i da im pobjedu poklonimo za rođendan - zaključio je Perković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići