Obavijesti

Sport

Komentari 136

Rijeka vodila cijeli susret pa ostala bez pobjede u 94. minuti!

Rijeka vodila cijeli susret pa ostala bez pobjede u 94. minuti!
5

Rijeka i Osijek remizirali su 1-1 u derbiju 27. kola HNL-a. Riječani su vodili od 31. minute golom Matije Frigana. S tri boda bodovno bi se izjednačili s Osijekom, no žilavim gostima bod je donio Žaper u 94. minuti

U derbi utakmici 27. kola HNL-a nije bilo pobjednika, na Rujevici su nogometaši Rijeke i Osijeka odigrali 1-1 (1-0) iako je Rijeka vodila sve do 94. minute.

Pred gotovo kompletno ispunjenim tribinama i u odličnoj atmosferi Rijeka je vodila od 31. minute, kada je Matija Frigan pogodio s bijele točke pa sve do 94. minute. No, tada je Mihael Žaper glavom pogodio suparničku mrežu i postavio konačnih 1-1.

Burno je otvorena utakmica na Rujevici pa je tako već u trećoj minuti domaći igrač Niko Janković pogodio okvir vrata. Vrlo otvoreno se igralo s obje strane te su se nizale dobre prilike u oba šesnaesterca. Najbolju šansu potom je imao Osijek, ali je završnica Caktaša bila loša.

Rijeka je povela u 31. minuti, a s bijele točke je pogodio Matija Frigan. Svemu je prethodilo igranje rukom Žapera u svom šesnaestercu.

Šanse su se nastavile nizati i nakon prvog gola na utakmici, s tim da je i dalje opasnija bila Rijeka. Do kraja prvog dijela dvije odlične prilike za Rijeku je propustio Antonio Marin, dok je na drugoj strani zaprijetio Fiolić.

Rijeka: HNK Rijeka protiv NK Osijek u 27. kolu Prve HNL na Rujevici

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imali su Osječani. Novu kvalitetnu loptu je u 52. minuti poslao Lovrić. Glavom je ubačaj dočekao Fiolić i pucao, a izjednačenje je spriječio Galešić koji je spretno loptu izbio na samoj vratarskoj liniji.

Sve je moglo biti zaključeno u 74. minuti kada se u idealnoj situaciji za svoj drugi pogodak našao Frigan. No, realizacija nije bila dobra te je Rijeka ostala na jednom pogotku prednosti.

Rijeka: Pogotkom Matije Frigana HNK Rijeka povela protiv NK Osijek

U drugom poluvremenu konkretniji i bolji je bio Osijek, a pretposljednju šansu imao je Mierez u 87. minuti kada je naciljao kut suparničkih vrata, ali je sjajno reagirao Labrović. No, imao je Osijek snage za završni udar te je do boda došao u 94. minuti. Ubačenu loptu dočekao je Žaper, dotadašnji tragičar Osijeka te je glavom pogodio za veliki bod osječkog sastava.

Osijek je zadržao treće mjesto na ljestvici, kao i tri boda prednosti u odnosu na Rijeku.

Posljednju utakmicu 27. kola odigrat će Lokomotiva i Varaždin. Dvoboj počinje u 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 27. kolo 15.00 , Rujevica; sudac: Duje Strukan (Split)
Rijeka
Frigan 31'
1 : 1
Osijek
Žaper 90+4'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaj! Osijek se izvukao u završnici i došao do boda s kojim je ostao sam na trećem mjestu s tri boda više od Rijeke.

Frigan je golom iz penala u 31. minuti donio vodstvo domaćinima koje su držali do 94. minute kada se ukazao Žaper i zabio glavom za veliki bod gostiju.

Osijek i dalje ne zna za pobjedu više od dva mjeseca, ali Borimir Perković i njegovi igrači mogu biti više nego zadovoljni ovim bodom. 

90+3'

Gooooooooooooooooool! Osijek je izjednačio golom Žapera! Jurčević je ubacio s lijeve strane iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Žaper koji je loptu pospremio u donji desni kut.

90'

Još pet minuta sudačke nadoknade i nade da Osijek može barem do boda. 

89'

Nema što čekati Borimir Perković. U igru je uveo Mihreta Topčagića umjesto Jugovića. Taktika je jasna. Duge lopte na svoje tornjeve pa što bude...

87'

Kakva prilika za Osijek! Jedan zalutali metak mogao je šokirati Rijeku. Omerović je pucao, Dilaver je blokirao. Lopta se opet vratila mladom igraču Osijeka koji je opet opalio po golu, lopta je pogodila Miereza i putovala prema mreži, ali iz donjeg desnog kuta ju je iščupao Labrović. 

Komentari 136