Obavijesti

Sport

Komentari 27

Osijek se oprašta od Gradskog vrta: 'Dinamo? Potući ćemo se, a nije na meni hoću li ostati tu'

Osijek se oprašta od Gradskog vrta: 'Dinamo? Potući ćemo se, a nije na meni hoću li ostati tu'

Ne želim mijenjati stil igre zbog Dinama, a njegov poraz od Milana nije nam olakšao stvar, kaže trener "bijelo-plavih", a Miérez je otkrio da je vratio samopouzdanje i da mu je kći naučila hrvatski

VIDEO

Nekad je bio pomoćnik Nenadu Bjelici u Dinamu i Osijeku, a sad će povesti "bijelo-plave" protiv "modrih" u subotnjem derbiju 15. kola HNL-a (17.30, MAXSport 1), posljednje ovogodišnje utakmice u Gradskom vrtu, a možda i zadnje uopće, imajući u vidu završetak Pampasa. Rene Poms (47) može zakuhati borbu za vrh ako pobijedi branitelja naslova.

- Sve je OK, momčad je u dobrom stanju. Analizirali smo poraz u Varaždinu. Laszlo je imao probleme početkom tjedna, ali izgleda dobro. Pričekat ćemo trening pa vidjeti možemo li računati na njega - kazao je trener Osijeka.

Pokretanje videa...

Navijači Osijeka u zadnjem kolu HNL-a 01:00

- Nadam se da imamo pravi recept. Pokazali smo ovaj tjedan da smo spremni, nadam se da ćemo biti i sutra. Velik je protivnik, želimo dati sve od sebe, odigrati dobru utakmicu. Bit će i puno gledatelja koji će nas podržati, želimo se dobro potući i izvući pozitivan rezultat - dodao je Austrijanac.

Hoće li mijenjati sustav igre zbog protivnika?

- Imamo naš stil igre, ne želim ga mijenjati, ali svjesni smo da će Dinamo igrati napadački. Znate naš cilj i kako želimo igrati, to ćemo pokušati i sutra.

Što znači ova utakmica u kontekstu Pomsova ostanka na klupi u drugom dijelu sezone?

- Nemam pritisak. Preuzeo sam momčad u specifičnoj situaciji, nikad nisam razmišljao o ugovoru, nego o dnevnom radu s momčadi. Razmišljam o utakmici, sve drugo nije na meni. Dajem sve od sebe, pružam maksimum i imam velike ambicije. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali to mi nije u fokusu. Želim ostvariti vrhunski rezultat dok sam trener. Hoću li ostati u Osijeku ili ne, nije na meni - kazao je.

Europski ponor HNL-a: Najlošija sezona u 13 godina! Drugi klub u Ligi prvaka ostat će samo san
Europski ponor HNL-a: Najlošija sezona u 13 godina! Drugi klub u Ligi prvaka ostat će samo san

Je li dobra vijest za Osječane poraz Dinama od Milana?

- Nije nam olakšao, dinamovci su profesionalci. Dinamo nije imao pozitivan rezultat, ali siguran sam da će ovdje ići po pobjedu, kao i u Londonu. Spremni smo za to, znamo koliko je dobar, znamo njegove dobre stvari. Teško je igrati protiv njega, ali i mi imamo plan i ideju za utakmicu i želimo im ponuditi dobru otvorenu borbu.

Na konferenciji za medije pojavio se i Ramón Miérez (25), Argentinac koji je prije dvije sezone bio najbolji strijelac lige, a onda upao u krizu. I ove sezone još traži pravu formu, zabio je dva gola u 12 utakmica. Dinamu još nije zabio.

- Prava prilika? Vjerujem da da. Svaka je utakmica motivacija za igrača, pogotovo kad je derbi. Pripremljeni smo da odigramo veliku utakmicu, boriti se do kraja, kako je rekao trener, i pružiti dobar rezultat pred publikom - rekao je "El Toro".

Je li povratak prave forme na vidiku?

- Uvijek pokušavam biti spreman za kraj tjedna, za utakmice. Naporno radimo za iduću utakmicu. Kao i ja, i drugi suigrači su spremni da pruže sve od sebe. Hoću li započeti? Igrač uvijek želi startati, dati sve od sebe. Ali odluka je na treneru, treba je poštovati i pripremiti se za utakmicu. I suigrači žele odigrati dobro i razveseliti publiku.

Osijek: Utakmica 13. kola Prve HNL, NK Osijek - NK Istra 1961.

Koliko trener inzistira na pritisku koji radi?

- To je nešto što mi se sviđa, takav je moj stil igre. Navikao sam da svaki put pritišćem visoko i borim se u napadu, tu se osjećam dobro i vratio sam si samopouzdanje koje sam bio izgubio. Sretan sam i mislim da idemo dobrim putem - kaže Miérez.

Ugovor mu traje do ljeta 2025., hoće li ostati?

- Vidjet ćemo. Imam ugovor ovdje, miran sam ovdje kao i obitelj. Motiviran sam, starija kći naučila je hrvatski jezik, ide u školu i dobro se osjeća, mlađa je zdravo, supruga je isto zadovoljna. Sretni smo i vidjet ćemo što budućnost nosi - zaključio je Ramón.

Osječani su prodali 3500 pojedinačnih ulaznica, a uz njih na stadion mogu i vlasnici polugodišnjih ulaznica. Navijači Dinama ne smiju na zapadnu, istočnu i južnu tribinu s obilježjima, a prodaja traje još u petak. Na dan utakmice blagajne neće raditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja