Sport

Komentari 140

Osijek stavio svoje na prva tri, a Dinamo Livaji nije dao ni bod!?

Osijek stavio svoje na prva tri, a Dinamo Livaji nije dao ni bod!?

Kapetani sva četiri kluba iz vrha na prvo su mjesto stavili svoje suigrače, no jedino Dominik Livaković najboljeg igrača lige nije uvrstio ni među pet najboljih!

Marko Livaja najbolji je HNL igrač, premoćno je osvojio prvo mjesto u izboru kapetana HNL klubova, koje tradicionalno organizira i provodi Tportal. Livaja je ujedno i prvi igrač Hajduka koji je osvojio ovaj prestižni trofej. Kapetani deset hrvatskih prvoligaša dali su mu 76 bodova, drugo mjesto zaslužio je Josip Drmić iz Rijeke s 56 bodova, treći je bio Dinamov Bruno Petković s 50 bodova...


No zanimljivo je kako kapetani najvećih konkurenata iz "velike četvorke" baš i nisu bili darežljivi prema Livaji. Najviše bodova dao mu je, očekivano, njegov kapetan Lovre Kalinić, kome je Livaja bio prvi izbor, a iza njega je poredao Brunu Petkovića, Marca Fossatija, Josipa Drmića i Ramona Miereza.

Četiri topnika su uglavnom i bili najčešći izbor kapetana, ali Kalinić je izborom u birano društvo najboljih "počastio" i Fossatija, kojemu su to bili jedini bodovi.

U 8. kolu 1. HNL susreli se Istra i Hajduk


Kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić Livaji je dao osam bodova za drugo mjesto u izboru, na prvo je postavio svog suigrača Josipa Drmića, a na preostala tri je uvrstio Luku Ivanušeca, Petra Bočkaja i još jednog suigrača iz Rijeke Domagoja Pavičića.

Za kapetana Osijeka Milu Škorića Livaja je tek četvrti najbolji igrač HNL-a, a ispred njega je izabrao trojicu svojih suigrača: Ivicu Ivušića, Ramona Miereza i Petra Bočkaja. Na peto mjesto je postavio napadača Hajduka na posudbi u Šibeniku Marina Jakoliša.

Zagreb: Lokomotiva protiv Hajduka u 19. kolu Prve HNLZa kapetana Dinama Dominika Livakovića Livaja nije jedan od pet najboljih igrača u protekloj godini, svom suigraču iz reprezentacije nije dao niti jedan jedini bod!? Na prvo mjesto postavio je suigrača Petkovića, drugi je Drmić, treći Laszlo Kleinheisler, dok je na dva preostala mjesta postavio dvojicu mladih reprezentativaca Stipu Biuka i Lukasa Kačavendu.

Dinamo je jedini klub koji najboljem igraču lige nije dao ni bod.

Lokomotivin kapetan Josip Pivarić je, recimo, u top 5 stavio četiri dinamovca, ali nije mogao zaobići Livaju, kojeg je postavio na drugo mjesto, iza Ademija i ispred Petkovića, Livakovića i Ivanušeca.


Izbor Dominika Livakovića (Dinamo)
1. Bruno Petković (Dinamo) - 10 bodova
2. Josip Drmić (Rijeka) - 8 bodova
3. Laszlo Kleinheisler (Osijek) - 6 bodova
4. Stipe Biuk (Hajduk) - 4 boda
5. Lukas Kačavenda (Lokomotiva) - 2 boda

Izbor Mile Škorića (Osijek)
1. Ivica Ivušić (Osijek) - 10 bodova
2. Ramon Mierez (Osijek) - 8 bodova
3. Petar Bočkaj (Osijek) - 6 bodova
4. Marko Livaja (Hajduk) - 4 boda
5. Marin Jakoliš (Šibenik) - 2 boda

Izbor Hrvoja Smolčića (Rijeka)
1. Josip Drmić (Rijeka) - 10 bodova
2. Marko Livaja (Hajduk) - 8 bodova
3. Luka Ivanušec (Dinamo) - 6 bodova
4. Petar Bočkaj (Osijek) - 4 boda
5. Domagoj Pavičić (Rijeka) - 2 boda

Izbor Lovre Kalinića (Hajduk)
1. Marko Livaja (Hajduk) - 10 bodova
2. Bruno Petković (Dinamo) - 8 bodova
3. Marco Fossati (Hajduk) - 6 bodova
4. Josip Drmić (Rijeka) - 4 boda
5. Ramon Mierez (Osijek) - 2 boda

Konačni poredak:
1. Marko Livaja 76 bodova
2. Josip Drmić 56 bodova
3. Bruno Petković 50 bodova
4. Arian Ademi 30 bodova
5. Petar Bočkaj, Luka Ivanušec, Ivica Ivušić, Marin Jakoliš i Ramon Mierez  10 bodova....

Najčitaniji članci