Obavijesti

Sport

Komentari 16

Split uspio iznenaditi i Osijek; 'Sami smo si zakomplicirali...'

Split uspio iznenaditi i Osijek; 'Sami smo si zakomplicirali...'
1

Osijek je remizirao kod Splita 1-1 u pretposljednjoj utakmici 18. kola MAXtv Prve lige na Parku mladeži. Bijelo-plavi su se izjednačili s Hajdukom na trećem mjestu ljestvice

VIDEO

"Nema para, ali ima žara!", stajalo je na transparentu na Parku mladeži s tribine na kojoj su se nalazili navijači Splita Crveni đavoli uoči utakmice protiv Osijeka. I igrači su to doista i pokazali. Ostali su neporaženi protiv Slavonaca i 11. put na svom terenu u 11. međusobnom susretu (sedam pobjeda, četiri remija).

Nakon izbacivanja Hajduka u Kupu, izabranici Vjekoslava Lokice pomrsili su račune i bijelo-plavima odigravši 1-1 u pretposljednjoj utakmici 18. kola MAXtv Prve lige. Posljednja momčad lige tako je spriječila Zekićevu družinu da prestigne Hajduk na trećem mjestu ljestvice. Istina, ta su dva kluba sada bodovno poravnata, ali Splićani imaju bolju gol-razliku.

- Žalostan sam zbog izgubljena dva boda, sami smo si zakomplicirali sve glupim penalom u osmoj minuti, a poslije toga dominacija, 16 kornera, ubačaji s bokova, no nismo imali frajera koji će to zabiti. Imali smo trojicu indisponiranih igrača, to je za nas previše - rekao je trener Osijeka Zoran Zekić nakon utakmice.

Split je poveo već u devetoj minuti iz penala koji je skrivio Mateo Barać rukom blokiravši ubačaj Marina Roglića. Siguran realizator bio je bivši kapetan Zagreba Josip Jurendić. Bio mu je to drugi gol sezone, a prvi je također zabio u domaćem remiju (2-2) protiv Cibalije još u kolovozu.

RNK Split - NK Osijek

Osijek je bio puno aktivniji u protivničkoj polovici, no nagrada mu je stigla tek u 67. minuti, kad je Zoran Lesjak iz voleja nakon kornera Dmitra Lope prvijencem izjednačio rezultat. Muzafer Ejupi 12 minuta nakon toga glavom je zatresao prečku nakon još jednog kornera Lope i propustio donijeti pobjedu gostima.

Loš dan za Osječane upotpunio je Aljoša Vojnović zaradivši dva bespotrebna žuta kartona na sredini terena u 83. i 85. minuti. Splitovci su ovim bodom napredovali na deveto mjesto zahvaljujući boljoj gol-razlici od Cibalije. U sljedećem kolu Split dočekuje vodeću Rijeku, a Osijek ide u goste Istri 1961.

MAXtv Prva liga, 18. kolo:

  • Split - Osijek 1-1 (Jurendić 9' (pen.) / Lesjak 67')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union