Sport

Komentari 2

Pobijedila je tumor, sada će biti nova trenerica Petre Martić...

Pobijedila je tumor, sada će biti nova trenerica Petre Martić...

Francesca Schiavone je osvajačica pariškog Grand slama, a pridružit će se hrvatskoj tenisačici baš u pravo vrijeme. Do početka Roland Garrosa dijeli nas nešto više od mjesec dana

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (30) objavila je ime novog člana svog tima, a radi se o bivšoj tenisačici Francesci Schiavone, piše Corriere.

Talijanka će na trenerskom mjestu naše tenisačice zamijeniti Nizozemca Martijna Boka, s kojim je Martić raskinula suradnju ranije ovog tjedna, a ovo će joj biti prvi angažman u takvoj ulozi.

Martić i Schiavone bi prvi zajednički turnir trebali odraditi već sljedećeg tjedna u Istanbulu gdje je naša tenisačica 2019. osvojila prvi i zasad jedini WTA naslov, a potom slijede turniri u Madridu, Rimu kao uvertira za Roland Garros koji bi trebao započeti 24. svibnja.

Upravo je Schiavone 2010. osvojila francuski Grand Slam i ostvarila plasman karijere (WTA -4.), a umirovila se 2018. Tek godinu dana poslije pobijedila je u najvažnijem meču, onom protiv zloćudnog tumora zbog kojeg se podvrgnula kemoterapijama.

Rođena Dućanka je ove sezone na omjeru 4-6. Na Australian Openu je u prvom kolu ispala od Olge Danilović, dok je sljedećeg tjedna na turniru u Melbourneu (Phillip Island Trophy) jedini put ove godine povezala dvije pobjede (Marino i Birrell) da bi ju u četvrtfinalu deklasirala Kasatkina. U Adelaideu je ispala u drugom kolu protiv Gauff, a u Dubaiju (Mladenović) i Miamiju (Kalinskaja) je padala već na prvoj prepreci.

Najčitaniji članci