Obavijesti

Sport

Komentari 16

Otac i sin iz Njemačke došli u Split i zaljubili se u Hajduk...

Otac i sin iz Njemačke došli u Split i zaljubili se u Hajduk...
1

Matthew Boes i njegov sin došli su 2014. na Poljud, a kad je mali Travis uspio izgovoriti Hajduk, otac mu je kupio dres Hajduka. Iduće godine otac Matthew obojicu je učlanio u klub

VIDEO

Hajduk će 13. veljače proslaviti 106. rođendan, a trenutačno broji 16.000 članova. Tim povodom splitski klub napravio je intervjue s nekoliko članova Hajduka, koji su za Hrvatsku i Split vezani samo turistički.

Serijal intervjua nazvan je: 'Što veže tuđeg čovika uz Hajduk?', a prvi su se predstavili Matthew Boes i njegov sin Travis, koji su, iako iz Dresdena, članovi kluba od 2015.

-    Moja žena, sin i ja došli smo 2014. u Split turistički. Kao i uvijek kada smo u novom gradu posjećujemo nogometni stadion, tako da je Poljud bio obavezna stanica u Splitu. Gledao sam na Youtube kanalima sve vezano uz Hajduk pa smo se morali i osobno uvjeriti. Od centra grada nije nam bilo lako doći do stadiona, no nekako smo uspjeli zahvaljujući gostoljubivim Splićanima. Nakon što smo razgledali stadion te otišli na pivo, jedan stariji gospodin sjeo je blizu nas i počeo razgovarati s nama pa nam je ispričao više-manje cijelu povijest kluba - rekao je gospodin Boes, dodavši kako je i zbog sina produbio svoj interes za splitski klub. 

-    Moj trogodišnji sin uspio je izgovoriti Hajduk pa smo mu kupili Hajdukov dres kao uspomenu. Uskoro sam primijetio kako je Hajduk dio tkiva samog grada i kako cijeli grad diše za klub. Tu energiju osjećate na svakom koraku, kao i na brojnim zidovima s Hajdukovim grafitima i jako me se dojmio  boravak u Splitu i kako su njegovi građani privrženi svom klubu. Kada sam se vratio kući, čitao sam malo više o Hajduku i njegovoj povijesti te sam ga čak počeo i pratiti. Tada sam vidio da je moguće postati član kluba pa sam učlanio sebe i sina. Veselim se sljedećem dolasku u Split te ću nastojati tempirati dolazak kada bude neka utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem