Obavijesti

Sport

Komentari 14

Otac Roberta Kristana: Eh, da ga bar nije zeznuo menadžer

Otac Roberta Kristana: Eh, da ga bar nije zeznuo menadžer
7

Aleksandar je Robertov otac koji je isto branio u Medveščaku. Kristan je kao klinac bio na testiranju u Kanadi, a da je ostao tamo, napravio bi veću karijeru, misli otac

VIDEO

Žao mi je što s Robijem nisam otišao u Kanadu kad mu je bilo 14 godina. Od 25 golmana na testiranju ostali su samo on i neki Finac. No zeznuo ga je menadžer, koji je tad imao obiteljskih problema, pa mu je Robi čuvao djecu umjesto da trenira. Da je ostao u Kanadi, napravio bi veću karijeru, rekao je Aleksandar Cigan, otac Medveščakova golmana Roberta Kristana, koji je zadržao majčino prezime nakon rastave roditelja.

- Kanada? Bio sam klinac koji nije imao pravog menadžera. Bilo je svašta tamo, teško vrijeme za mene, osobito jer sam imao tek 14 godina - istaknuo je Robert.

Otac mu je nekoć također branio u Medveščaku, od 1987. do 1989. godine.

- Nisam ga nagovarao da igra za Medveščak, rekao sam mu samo da mu u Zagrebu ništa neće nedostajati - kaže otac.

Aleksandra smo posjetili u Žrnovicama, mjestu pokraj Jesenica.

- Jedanput sam Robiju bio menadžer. Mali me prevario. Sve sam dogovorio s Olimpijom, sve što je tražio, a onda je on odlučio vratiti se u Jesenice. Tad sam ‘poludio’ - rekao je Aleksandar.

Kristanovi menadžeri kažu da Medveščak ima sreće što Robi nije lud za novcem i što mu malo treba da bude sretan.

- Njemu je najvažnija dobra ekipa. Kaže mi da je sretan u Zagrebu. Svaki dan se čuju, Robi gotovo nakon svake utakmice nazove oca.

- S njime mogu najlakše razgovarati, bio je golman i zna kako se osjećam. Kad mi je teško, otac je uvijek uz mene - istaknuo je Kristan, kojem je otac najviše trebao kad je zbog pijanstva proveo noć u zatvoru.

- Ma bio sam s Robijem u autu kad ga je zaustavio policajac. Hvalio se da je ulovio popularnoga golmana, a šef mu je iz postaje motorolom vikao da ga mora privesti jer želi autogram - prisjetio se Aleksandar, koji jedino nije želio da mu sin bude golman. 

Kaže da je Robert perfekcionist koji mrzi gubiti i da je izrazito samokritičan.

- Otac mi je govorio da nađem posao, ali nisam ga poslušao. Bio sam i dobar igrač, ali sam bolji golman - rekao je Kristan.

1987. 

Kristan je s četiri godine prvi put uzeo palicu. Na početku je bio igrač, no na treningu je bolje branio od golmana, pa su ga treneri stavili na gol.

1995.

Robert je s mlađim selekcijama Jesenica osvojio mnogo naslova i trofeja. Za prvu momčad debitirao je 2000., sa samo 17 godina.

1997.

Roberta Kristana su na SP-u igrača do 18 godina proglasili najboljim golmanom.

- Robi je jak u glavi. I kad primi pacerski gol, on ne potone. Bolji je golman od mene - kaže Aleksandar.

2005.

Prvi naslov s Jesenicama je Robi osvojio 2005. godine.

- Nakon pobjede protiv Olimpije navijači su Robiju na parkiralištu puštali ‘Za dobra stara vremena’ - istaknuo je otac.

‘Ah, bilo je ludo 80-ih u Medveščaku’

Jesmo, dobro smo se zabavljali u Zagrebu. Puno se žena okupljalo oko nas hokejaša. Još i danas mnoge nosim na duši. Nisam za sve imao vremena, rekao je Aleksandar Cigan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju