Sport

Komentari 0

Otkazane utrke u Altenmarktu i Wengenu: Ništa od spustova...

Otkazane utrke u Altenmarktu i Wengenu: Ništa od spustova...

Spust za skijaše trebao je startati u 12,30 sati, ali je otkazan zbog velikih količina snijega koji je napadao tijekom jučerašnjeg dana i noći. Od petka je u Wengenu napadalo između 40 i 50 cm snijega

Spust za skijašice koji se za Svjetski kup trebao u subotu voziti u Altenmarktu i spust za skijaše u Wengenu otkazani su zbog loših vremenskih uvjeta, objavili su organizatori. 

Spust za skijašice u Altenmarkt-Zauchenseeu otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta. Najprije je snijeg u četvrtak spriječio održavanje dva treninga skijašica, a u petak snijeg i magla. Zbog toga je Svjetska skijaška federacija (FIS) odlučila da se u subotu prije same utrke spusta održi trening što je neophodno za održavanje ovog natjecanja. No vremenski uvjeti nisu ni to dopustili.

Organizatori i FIS trenutačno razmatraju mogućnost prebacivanja spusta na nedjelju umjesto kombinacije (super G + slalom).

Spust za skijaše trebao je startati u 12,30 sati, ali je otkazan zbog velikih količina snijega koji je napadao tijekom jučerašnjeg dana i noći. Od petka je u Wengenu napadalo između 40 i 50 cm snijega, a puše i jak vjetar što otežava pripremu staze. Međutim nije otkazan slalom koji je na rasporedu za nedjelju. Prva vožnja je na programu u 10:30 sati, a druga u 13:30.

Najčitaniji članci