Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Otpisani' Pirlo: Osvaja naslove i predvodi 'azzurre' na Euru

'Otpisani' Pirlo: Osvaja naslove i predvodi 'azzurre' na Euru
1

U Milanu ga nisu htjeli, Juventusu je donio naslov prvaka, a izbornik Prandelli mu je predao kormilo reprezentacije. Andrea Pirlo ključni je čovjek 'azzurra' na Euru

VIDEO

Najveći otpisani s početka sezone osvojio je naslov prvaka Italije s Juventusom i zaslužio poziv u reprezentaciju za njegovo peto veliko natjecanje u karijeri. Andrea Pirlo, uz Buffona i Di Natalea, jedan od veterana talijanske reprezentacije proživljava sezonu iz snova pokazujući svojem bivšem klubu, Milanu, kako su prerano digli ruke od njega i prekrižili ga iz svojih planova.

Mislili su da sam gotov, a još uvijek sam ovdje, može pružiti još mnogo PIrlo

Svi su ga izbornici htjeli, od Trapattonija do Lippija, a ključan je bio u osvajanju naslova Svjetskih prvaka 2006. godine zasluživši čak tri put titulu igrača susreta kojeg dodjeljuje Fifa, a proglašen je i trećim najbolji igračem cijelog prvenstva iza Zidanea i Cannavara. 

- On je pravi vođa momčadi. Andre je šutljiv, uvijek tako tih jer on sve što treba reći kaže nogama na terenu – opisao ga je Lippi.

Njegov prepoznatljivi slobodni udarac, za kojeg ga je inspirirao Brazilac Juninho, zaslužio je i vlastiti naziv 'l'ascensore', odnosno 'lift' zbog specifične putanje koju je Pirlo u stanju dati lopti.

Sve što ima reći kaže svojom igrom na nogometnom terenu, kaže Lippi

- U Milanu su mislili da sam gotov, da nemam više što dati, ali još uvijek sam ovdje i imam iza sebe itekakvu sezonu – bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova prvaka Italije.

On je pravi uzor i uživa moje neizmjerno povjerenje, pohvalio ga je Conte

Karijera 33-godišnjeg veznjaka bila je duga i bogata, a sudeći prema njegovom preporodu dolaskom u Juventus neće tako sporo završiti. Svoj prvi nastup u najvišem rangu natjecanja Pirlo je upisao u Bresci 1995. godine postavši sa 16 godina i 2 dana najmlađi debitant u Serie A. Nekoliko se sezona Pirlo izmjenjivao u dresu Brescie i Intera, a onda je 2001. godine stigao Milan u kojem je ostao deset sezona.

- Pirlo je vrhunski igrač, bez njega sumnjam da bi Juventus bio tu gdje je i osvojio naslov. Mi smo odlučili što je najbolje za Milan, a očito je da Pirlu više odgovara Juventusu – odlučio je da ga ne treba u Milanu Allegri.

Trener 'rossonera' prekrižio ga je u svojim planovima za ovu sezonu, ali Pirlo se savršeno uklopio u one novog trenera Juventusa. Conte ga je htio u momčadi i naslov koji je nedostajao 'bianconerima' šest sezona, od oduzetog naslova 2006./07. vratio se u Torino.

Mi smo Italija, uvijek imamo jake igrače i uvijek smo gladni naslova , uvjeren je Pirlo

Upravo je vezni igrač prozvan, uz trenera i čvrstu obranu, glavnim adutom Juvea.

- Pirlo je igrač koji daje sve na terenu, koji živi za svoj klub. On je pravi uzor i uživa moje neizmjerno povjerenje – nahvalio ga je trener 'bianconera'.

Odlična forma i sjajna sezona učinili su igrača neupitnim za Europsko prvenstvo. Upravo je oko Pirla i izbornik talijanske reprezentacije odlučio graditi momčad.

- Siguran sam da na Euru naša reprezentacija može biti poput mog Juventusa u prvenstvu. Mi smo Italija, uvijek imamo jake igrače i uvijek smo gladni naslova i ne očekujemo ništa manje od plasmana među najbolje četiri – najavio je Pirlo koji razmišlja već i o nastupu na Svjetskom prvenstvu za dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'