Obavijesti

Sport

Komentari 4

Otrčao je 500. maraton u 500 dana, pa najavio novih 500!

Otrčao je 500. maraton u 500 dana, pa najavio novih 500!
1

Prvog listopada 2010. godine moderni je Filipid Ricardo krenuo u fantastičan projekt isplaniravši da će u 500 idućih dana otrčati po jednu punu maratonsku utrku dnevno

VIDEO

U nedjelju je Ricardo Abad, 40-godišnji španjolski ultramaratonac iz Tafalle, završio svoju čudesnu misiju otrčavši 500. maraton u pet stotina proteklih dana...

Prvog listopada 2010. godine moderni je Filipid krenuo u fantastičan projekt isplaniravši da će u 500 idućih dana otrčati po jednu punu maratonsku utrku dnevno. Godinu dana kasnije u Madridu je proslavio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda otrčavši 366. maraton u jednako toliko dana. U nedjelju je misiju priveo kraju u Barceloni otrčavši 500. dan uzastopno dionicu od 42.195 metara.

S osmijehom na licu ovaj je Navarac, koji u tom razdoblju nije propustio niti jedan radni dan na poslu, u ponedjeljak donirao 13.000 eura Navarskoj udruzi za pomoć osobama s poteškoćama u mentalnom razvoju. To je uoči početka misije i bio njegov plan. Donirao je sav novac koji je prikupio od sponzora.

- Kako se osjećam fizički? Sasvim dobro i sasvim spremno za novih pet stotina maratona – rekao je Navarac i na čuđenje svih otišao otrčati novu maratonsku dionicu, ovaj put neslužbeno.

Mislio je ozbiljno: 500 otrčanih punih maratonskih dionica, tijekom kojih je trčao kroz svih 50 španjolskih pokrajina, Abadu nije dosta. U planu ima novi projekt kojem se želi posvetiti: novu dionicu od 500 maratona u 500 dana, samo što bi njih otrčao kroz pet kontinenata izvan Europe. Za ispunjenje tog cilja treba između 60 i 80 tisuća eura. Novca nema pa je upomoć pozvao sponzore davši im rok od stotinu dana da se jave. Ne skupi li novac do svibnja, odustat će od svog plana. Ukoliko se situacija riješi pozitivno, odmah će otići trčati 500 dana oko svijeta sve do, kako planira, 26. lipnja 2013. godine.

Inače, pothvatom koji je iza njega prešao je 21.100 kilometara, što odgovara pravocrtnom putu od Madrida do Hong Konga. Promijenio je tijekom njega 25 pari tenisica, te nije posustajao niti u trenucima kad je trpio najveće bolove u mišićima i zglobovima, kao niti na dan kad mu je preminuo otac. Redovito je radio osam sati u tvornici i trčao dodatna četiri, koliko mu je u prosjeku trebalo za svladavanje jedne dionice. Vikendom, blagdanima i tijekom godišnjeg odmora, odlazio je trčati u udaljenije krajeve.

- Koji je ključ za izdržljivost? Imati zdravu glavu i misliti na lijepe stvari u teškim trenucima - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom