Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ottov učenik spašava Cibaliju: 'Trebao bi dovesti i pojačanja'

Ottov učenik spašava Cibaliju: 'Trebao bi dovesti i pojačanja'
1

BARIĆEV UČENIK Petera Paculta u bečkom je Rapidu trenirao bivši hrvatski izbornik Otto Barić, a njegov je suigrač u napadu bio Zlatko Kranjčar. Preuzeo je momčad Cibalije

VIDEO

I Austrijanci su šokirani. Ni oni ne mogu vjerovati da je Peter Pacult postao naš trener, rekao je predsjednik Cibalije Miroslav Gagro.

Posao su Vinkovčani s legendarnim austrijskim trenerom završili jučer ujutro. Paculta je na klupi htio i Hajduk. Bilo je to u proljeće 2015. godine. Bio je blizu klupe “bilih”, na kraju su se u Splitu ipak odlučili za Damira Burića. Eto, Cibaliji je sad uspjelo ono što Hajduku prije godinu i pol nije.

- Dogovorili smo suradnju do kraja sezone. Vjerujem da s njim možemo ostati u ligi. On bi trebao dovesti i neka pojačanja - kaže predsjednik Cibalije.

Angažman Paculta doznajemo neće biti preskup za ionako tanku blagajnu vinkovačkog kluba. Dugo su u Cibaliji tražili nasljednika Stanka Mije Mršića, a dolaskom Paculta u Vinkovce bi na proljeće mogli svratiti i mnogi poznati austrijski mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Peter Pacult učenik je našeg legendarnog trenera Otta Barića. Herr Otto ga je dvije godine trenirao u bečkom Rapidu, a Pacult je tada igrao u tandemu sa Zlatkom Kranjčarom. Bili su dobar tandem. Igrao je Pacult za pet austrijskih i jedan njemački klub. Baš je u Münchenu 1860 i počeo svoju trenersku karijeru 2015. godine. Pet je godina sjedio na klupi Rapida s kojim je 2008. osvojio naslov prvaka.

GER, DFB Pokal, RB Leipzig vs VFL Wolfsburg

- Eto, bečki Rapid i Vinkovci ponovno su povezani. Legenda našeg kluba Sulejman Halilović igrao je i za Rapid, a Otto Barić trenirao je i nas i njih - kaže predsjednik Vinkovčana Miroslav Gagro.

Posljednji je posao Pacult imao u Zavrču 2015. godine. Tamo je igralo puno hrvatskih igrača. Josip Golubar bio je ozlijeđen kad je Austrijanac došao na klupu.

- Nije se puno zadržao na klupi Zavrča. Klub je u to vrijeme često mijenjao trenera. Mislim da je Pacult bio trener samo dva-tri tjedna  - rekao je Josip Golubar.

Cibalia je nakon 20 odigranih kola posljednja momčad Prve HNL s osam bodova, koliko ima i devetoplasirani Split. Financijska situacija u klubu je jako teška, ali navijači se nadaju kako s poznatim trenerskim imenom dolaze bolja vremena.

Austrijanac će prvi trening u Vinkovcima imati sutra. Preuzima momčad koja je dobila samo jednu prvenstvenu utakmicu. Bit će to veliki izazov za Paculta, ali čelnici vinkovačkog kluba uvjereni su kako će s njim i iduće sezone biti u prvoj ligi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida