Obavijesti

Sport

Komentari 52

Ova sezona je gotova, ali vratit će nam se HNL još bizarniji...

Ova sezona je gotova, ali vratit će nam se HNL još bizarniji...
1

Treneri su napuštali klupu, momčadi odbijale izaći na travnjak, nogometaši snimili video u kojem pjevaju šefu HNS-a: 'Oj, Davore, tko te je.., Hrvatska se srami tebe'

VIDEO

Završilo je još jedno prvenstvo Hrvatske u nogometu, neizvjesno kao dizanje tijesta prekriveno blago vlažnom kuhinjskom krpom.

Na mjestu predsjednika RH promijenila su se tri političara, zemlja je bogatija za 700 milijuna ljudi, Katolička crkva promijenila je tri poglavara, a sve to vrijeme prvak je bio Dinamo. Posljednji put “modri” nisu bili prvaci dok je za Hajduk igrao Munoz, ako ga se netko sjeća. No jedino što je ostalo isto su bedastoće i lakrdije, koje je HNL ljubomorno patentirao. Treneri su samoinicijativno napuštali klupu, igrači odbijali igrati derbi, predsjednici sami sebe inaugurirali na mjesto trenera, a treneri naređivali igračima da, kako god znaju, dobiju žuti karton. Prvi put jedan je prvoligaški klub ispao tako da je na internetu obaviješten da posljednjih 180 minuta, što se njih tiče, ne treba niti igrati. Dečki, ispali ste.

Ako ste pomislili da je tu kraj bizarnosti, varate se. I dok u inozemstvu drugoligaši stavljaju glavu na panj kako bi izborili prvu ligu, ovdje se, eto, ne želi ni za živu glavu. Tako su Sesvete odbile igrati kvalifikacije protiv Pamićeve Istre.
- Kao što je sinoć najavio predsjednik Karatović, na sjednici izvršnog odbora odlučili smo da ne igramo kvalifikacije za Prvu HNL jer nam se ne dopušta igranje na našem stadionu. Kvalifikacije još nisu prvoligaško natjecanje, a osim toga mi nikad i nećemo prihvatiti igranje u bilo kojem rangu ako to ne bi bilo na našem travnjaku - lijepo je objasnio sportski direktor Sesveta Dino Babić.

I tako razveselio Istrane.

- Molim? Nisam znao, ali moram vam reći da ste me razveselili tom viješću. Sezona je bila izuzetno stresna i stvarno ne znam kako bih izdržao dodatnih deset dana stresa. Hvala Bogu da ne moramo igrati - razveselio se Pamić.

I tako iz godine u godinu. Za svaku sljedeću vjerujemo da će biti bolja. Duboko vjerujem da bi ovca, kad biste je pet puta namamili na izvor i svaki put kad se sagne popiti vode, opalili letvom po glavi, šesti put dobro razmislila je li stvarno žedna. No ovdje nije tako. Bit će sljedeće godine, vjerujte, bolje. Oprostite - bizarnije...

Trener igračima: Dečki, odoh s klupe

Zoran Mamić vodio je 4-0 protiv Rijeke, na tribinama mu je pljeskalo 15.000 navijača, spremala se fešta... U svakoj normalnoj ligi idealan scenarij da trenera nose na rukama. Zvižduke ne može dobiti čak ni da... Ne znam. Ode, primjerice, s klupe. I što učini trener Dinama? Nije valjda? Je, je, gospodo, napustio je klupu.

Nama se baš i ne igra danas

Prvi put u HNL-u nije odigran derbi Dinamo - Hajduk jer se gostima nije baš igralo. No ako uzmete u obzir da su, kad bi igrali na Maksimiru, gubili 5-0, pa 4-0, možda ova odluka o neigranju i “skromnom” porazu od 3-0 i nije bio baš loš potez.

Već viđeno: Spas u zadnji čas

Kao i lani, Osječani su ove sezone bili na rubu. Kasnile su plaće, klub je jedan dan dijelio od stečaja i odlaska u najniži rang... No uspjeli su se spasiti tri minute prije kraja.

Poruka Zadrana: ‘Oj, Davore, tko te je.., Hrvatska se srami tebe’

Nakon što su izbačeni iz Prve lige, igrači Zadra imali su feštu u restoranu. Uz tamburaše i harmonikaše zapjevali su predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru: ‘Oj, Davore, tko te je.., Hrvatska se srami tebe, Zadar šampion’. Izbačeni su dva kola prije kraja.

Prvi strijelac pola godine na Otoku

Najbolji strijelac prvenstva je Andrej Kramarić, koji je zabio 21 gol. No, ne bi to bilo toliko zanimljivo da bivši napadač Rijeke nije već gotovo pola godine u Engleskoj, točnije u Leicester Cityju, gdje je sudjelovao u spašavanju kluba od ispadanja.

Hajduk zaostao skoro dvostruko

Od početka HNL-a Splićani su znali kaskati za Dinamom, ali nikad ovako. Bilo je i 36 bodova razlike, kao, recimo, 2006., ali znala su u posljednjih deset godina Dinamo i Hajduk dijeliti četiri boda, kao 2010. No nikad nije bilo kao ove, 38 bodova razlike.

Samo tri momčadi su u plusu

Dinamova gol-razlika je +64, Rijekina +47, Hajdukova +3. I tu, gospodo draga, završavaju momčadi s pozitivnom gol-razlikom. Svi ostali su u minusu. Čak i četvrta Lokomotiva, koja predstavlja Hrvatsku u Europi, ima negativnu razliku, minus devet...

Ne Prosinečki, žuti kao karton

Žuti, žuti, vikao je Tomislav Ivković u susretu protiv Osijeka. Svatko normalan pomislio bi da zaziva Roberta Prosinečkog ili Bernda Schustera, no krivo. Trener Lokomotive naređivao je na sav glas, tako da ga je čula cijela tribina, svom igraču Mariju Musi da dobije žuti karton.

Joj, kvalifikacije! Super, nema ih...

Istra je nakon stresne sezone pripremala momčad za dvije utakmice kvalifikacija za ostanak. No kao grom iz vedra neba, Sesvećani su se javili da se njima baš i ne igraju te kvalifikacije. I Istra je izborila ostanak.

Predsjednik bolji trener od pola lige

Nema lige, osim HNL-a, u kojoj predsjednik sam sebe postavi na klupu. Dražen Medić sjeo je na klupu Zagreba i odradio posao savršeno. Medić je odveo zagrebaše, momčad koja je s Ćirom na klupi ispala iz lige, na rub Europe. Plasman u Europu “izmigoljio” im je u posljednjoj sekundi, kad je Lokomotiva zabila Zadru gol za remi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'