Sport

Komentari 23

'Ovakav dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Pa nismo znali ni tko može uopće igrati!'

'Ovakav dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Pa nismo znali ni tko može uopće igrati!'

Sve do sat i 15 minuta prije početka nismo znali tko može ići na utakmicu. Ova organizacija je nevjerojatna. Nismo smjeli ići ni na trening, kazao je izbornik Nenad Šoštarić

Hrvatske rukometašice izgubile su od Japana 26-28 u zadnjoj utakmici grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i bez boda odlaze u drugi krug.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatske rukometašice na SP-u

U 46. minuti izgledalo je kao da možemo pobijediti i Japan i koronu, ali Hrvatska je pala u posljednjih deset minuta i sve više griješila. Nažalost, korona je u sve umiješala svoje prste oduzevši nam tri igračice iz vanjske linije od kojih su dvije iz prve postave. Jedna od njih je ona nezamjenjiva, Ćamila, a uz nju Dora Krsnik i Ivana Dežić. 

- Ovakav dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Sve do 19.15 nismo znali tko može ići na utakmicu. Cure su odigrale hrabro. Imali smo tri razlike, profulali smo zicer na prolazu i s linije, a da ne govorimo o četiri promašena šuta na gol. Nismo imali puno mogućnosti mijenjati. Djevojke su unijele toliko emocija, a na kraju se nije isplatilo - rekao je Šoštarić za RTL pa dodao:

- Nama je trebala zamjena na vanjskim pozicijama koje nismo mogli ostvariti jer su tri igračice u karanteni. Odigramo savršenu akciju, i onda obrana ili stativa. Suci su sudili odlično, tuga je u tome što smo izgubili, a nisu nas oni pobijedili. Cure su dale svoj maksimum i mogu im samo čestitati.

Nenad Šoštarić u reprezentaciju je pozvao Tenu Petiku i Gabrielu Gudelj. 

- Mislim da ne postoje ni teoretske šanse jer bi se previše toga moralo izmiksati. Moramo pobijediti Argentinu i Austriju te čistog obraza napustiti prvenstvo. Danas je zaista bila dobra utakmica. Na kraju moramo pokazati da smo pravi i da ne klonemo duhom nego pobijedimo zadnje dvije utakmice - kazao je izbornik. 

Nakon Mičijević i Dežić, odnosno ponovljenog detaljnog uvida u rezultate PCR testiranja, ispostavilo se da je na koronu pozitivna i Dora Krsnik. 

- Imamo i treću igračicu koja je granična. Ova organizacija je nevjerojatna. Nismo smjeli ići ni na trening. Vidjet ćemo kad dođe konačni nalaz hoće li biti potrebe zvati još nekoga - zaključio je Šoštarić. 

Hrvatska idući susret igra protiv Argentine 8. prosinca, a Josipa Mamić ističe kako će se i dalje boriti jednako.

- Borile smo se, ali cijeli dan smo bile zatvorene. Ne znam što bih rekla. Mislim da smo bile bolje cijelu utakmicu. Dogodila se crna rupa. Bodrile smo se, ali nije išlo. Japan je imao više sreće - kazala je Mamić. 

Nakon Argentine, 'kraljice šoka' očekuju utakmice sa Španjolskom i Austrijom. 

- Uvijek ostaje nada i neovisno o protivniku isto grizemo, ali ostaje žal da smo mogle bolje. 

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN

Najčitaniji članci