Obavijesti

Sport

Komentari 73

Ovakvom Hajduku sigurno ne miriši na titulu! Nedorečen je

Ovakvom Hajduku sigurno ne miriši na titulu! Nedorečen je
4

Ne miriši na titulu. Jer Splićani jesu ostali na prvom mjestu, ali igra koju su pokazali na 'Drosini' ama baš ničime ne sugerira da se ovaj Hajduk može upustiti u borbu za naslov sa europskim Dinamom

Na 'Drosini', nakon 97 minuta: Istra-Hajduk 1-1. Golovi ostaju za pamćenje, a ostalo što se Hajduka tiče - može u zaborav.

Hajduk kakvog smo vidjeli na 'Drosini' na naslov može računati jedino ako Dinamo ode do finala Lige prvaka pa mu koncentracija bude '300%' na Europi do zadnjeg dana sezone.

Pokretanje videa ...

01:01

Hajduku svakog ljeta miriše na titulu no morat će biti puno bolji nego što je bio u Puli da bi se tom cilju doista i približio.

Jer Splićani jesu ostali na prvom mjestu, ali igra koju su pokazali na 'Drosini' ničime ne sugerira da se Hajduk može upustiti u borbu za naslov s Dinamom.

Štoviše, napravi li Simon Rožman dobar posao sa Rijekom, a Ivica Kulešević nastavi pobjeđivati s Osijekom, Hajduka čeka borba za plasman od drugog do četvrtog mjesta, u najboljem slučaju.

U najboljem slučaju osrednja Istra bila je hrabra i čvrsta, u najmanju ruku stvarala jednako dobre i jednako brojne šanse kao Hajduk.

Pula: Istra ugostila Hajduk u 10. kolu HT Prve lige

'Bili' su na sjever Jadrana došli bez Hamze Barryja. Nejašmić je unatoč problemima s leđima na travnjaku ostao svih 90 minuta, a Jakoliš koji je u Kupu dobio jak udarac u rebra odigrao je (vrlo dobro) 81 minutu.

Damir Burić sigurno ne može biti zadovoljan ni rezultatom, ni igrom. Naslovi se, kažu, osvajaju na tzv. malim utakmicama, a upravo je ova bila jedna od takvih, na kojoj se pokazuje šampionske namjere i pobjednički mentalitet.

Ako napokon želi titulu Hajduk mora pobjeđivati baš u ovakvim utakmicama!

Pula: Istra ugostila Hajduk u 10. kolu HT Prve lige

Splićani su igrali u 4-2-3-1 sustavu, sa Bradarićem i Nejašmićem koji su trebali biti 'i blok, i režiseri' te pokrivanje sredine dati više slobode u kretanju i kreaciji Caktašu.

Caktaš je tu slobodu na kraju iskoristio za jednu fenomenalnu realizaciju, ali očekivane Hajdukove dominacije na 'Drosini' nismo vidjeli.

Prije samo tjedan dana Rijeka je na istom mjestu 'asfaltirala' Istru, Hajduk nije pokazao istu snagu i želju (kvalitetu?) da nakon 1-0 kontinuiranim pritiskom poveća vodstvo i na vrijeme 'ubije' utakmicu onako kako to rade momčadi kojima su na umu velike stvari, trofeji...

Hajduk nakon ovog kola ima bod više i ostao je na vrhu, ali kvalitetom igre napravio je oveći - korak unazad.

Pula: Istra ugostila Hajduk u 10. kolu HT Prve lige