Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ovi mladići šokirali su atletski svijet: Rekordi će samo padati

Ovi mladići šokirali su atletski svijet: Rekordi će samo padati
2

Šveđanin Armand Duplantis čak tri puta rušio je U20 svjetski rekord. Zaustavio se na 6,05 metara i odnio zlato, ispred Timura Morgunova i Renauda Lavilleniea, vladara ove discipline posljednjih nekoliko godina

VIDEO

Često su europska atletska prvenstva puno slabije praćena od svjetskih prvenstava i olimpijskih igara. Otkad nema Usaina Bolta, možemo reći da je kompletnoj atletici pala popularnost. Međutim, to ne znači da tartanom i dalje ne kroče sjajni pojedinci i pišu sjajne priče. 

Jedan od njih je Jakob Ingebrigtsen. Norvežanin je na Europskom prvenstvu u Berlinu, koje je završeno u nedjelju, osvojio dvije zlatne medalje, na 1500 i 5000 metara. Njegov sjajan podvig utoliko je veći kada uzmemo u obzir da Jakob ima samo - 17 godina. Time je postao najmlađi osvajač zlata na 1500 metara. 

European Athletics Championships 2018.

Dobre gene ne treba tražiti daleko. Njegova braća, Henrik i Filip, također su europski prvaci na 1500 metara, a trčali su i u Berlinu. Jakob je na tronu naslijedio brata Filipa, koji je slavio prije dvije godine u Amsterdamu. Simpatičan trenutak dogodio se usred utrke, kad je Jakob pokušao 'dati pet' bratu Henriku, kao da mu poručuje 'sad ja preuzimam'.

Također, braća Ingebrigtsen dodaju kako im najmlađi brat uskoro navršava pet godina i spreman je priključiti se timu...

Dok su oni trčali krugove, na zaletištu skoka s motkom oduševljavao je jedan 18-godišnjak. Šveđanin Armand Duplantis čak tri puta rušio je U20 svjetski rekord. Zaustavio se na 6,05 metara i odnio zlato, ispred Timura Morgunova i Renauda Lavilleniea, vladara ove discipline posljednjih nekoliko godina, a ujedno i vlasnika svjetskog rekorda u dvorani (6,16 m).

Kako je krenuo, mladi Šveđanin ubrzo će biti prijetnja i velikom Sergeju Bubki i njegovih 6,14 metara. Iako IAAF službeno vodi Lavilleniea kao svjetskog rekordera, na otvorenom još nitko nije nadvisio Bubku. 31-godišnji Lavillenie je pokazao da, osim što je veliki skakač, veliki je sportaš. Mladom konkurentu jutro uoči finala motke zaželio je sve najbolje, a podijelio je i 'selfie' nakon natjecanja.

Duplantis mu je na to duhovito komentirao: 'Volim te, djedice'. Šveđanin je tako postao najmlađi atletičar koji je preskočio šest metara, a između ostalog srušio je i rekord europskih prvenstava. S obzirom na rezultate ovih mladića, atletika ima svjetlu budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao