Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ovi momci više nisu luzeri: Oni su stisnuli pauzu i rekli 'Dosta'

Ovi momci više nisu luzeri: Oni su stisnuli pauzu i rekli 'Dosta'
1

Šarić, koji je prije dvije godine snagom volje vodio Cibonu do osvajanja ABA lige usred Beograda, s 22 godine dovoljno je sazrio da tom snagom volje vodi i suigrače u reprezentaciji. Da, rođeni je pobjednik

VIDEO

Nakon što je Dario Šarić promašio jedno od dva slobodna bacanja, a pogotovo kad su Španjolci izvodili loptu sa strane 1,8 sekundi prije kraja, kroz glavu su prolazili filmovi svih starih poraza u zadnjim sekundama. No Šiši je “stisnuo pauzu”.

Izgledalo je kao da ga je ta “pauza” zadržala u zraku, a njegovu ispruženu ruku točno na mjestu na koje će Pau Gasol uputiti loptu. Za pobjedu protiv europskih prvaka i branitelja olimpijskog srebra, odnosno zlata za ostatak svijeta, ako je ono pravo rezervirano za SAD.

- Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi - rekao je Dario.

Nije to bila ni izbliza njegova najbolja utakmica, šut ga nikako nije išao, a opet, dobio je utakmicu. Kako je Nikola Mirotić dobro primijetio, “taj mali je rođeni pobjednik”.

- Nije me išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se, iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe - objasnio je Šiši.

Nije da prije nisu vjerovali u sebe, ali svih ovih godina nisu znali što bi kad bi stvari krenule naopako. Ove godine, a pokazale su to i utakmice na kvalifikacijskom turniru u Torinu, sve se promijenilo. Dio zasluga svakako ide Aci Petroviću, koji nije ni najbolji trener ni najbolji taktičar na svijetu, ali zna s igračima. A to je za ovakve “ho-ruk” akcije najvažnije. Točno utvrđena hijerarhija (Bogdanović, pa Šarić i Simon, pa ostali), momčad posložena ne od najboljih, ali od kompatibilnih igrača, te obvezna kemija među njima, bez koje nema ništa.

A taj Šarić, koji je prije dvije godine čistom snagom volje vodio Cibonu do senzacionalnog osvajanja ABA lige usred Beograda, s 22 godine dovoljno je sazrio da tom snagom volje vodi i suigrače u reprezentaciji. Da, rođeni je pobjednik. Pa iako ne treba sad padati u pretjeranu euforiju, jer Španjolci uvijek tempiraju formu za završnicu turnira i borbu za medalje, jasno je da s njim na parketu ništa nije nemoguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...