Obavijesti

Sport

Komentari 23

Igrači u šoku: Gdje mi igramo, u Njemačkoj ili u Hrvatskoj?!

Igrači u šoku: Gdje mi igramo, u Njemačkoj ili u Hrvatskoj?!
4

Hrvatski rukometaši bili su razgaljeni nakon pobjede nad europskim prvacima Španjolcima. Svi kao ključ pobjede ističu vrhunsku obranu koja je Španjolce ostavila na samo 19 golova, a sjajna je bila i publika

VIDEO

Sjajnu energiju u dvorani su napravili naši navijači. Igrali smo vrhunsku obranu, Šego na golu je strašno branio. Držali smo razliku od 3-4 gola gotovo cijelu utakmicu i svima smo pokazali da smo konkurenti za medalje, rekao je RTL-ov stručni komentator Vlado Šola.

- Červar je uvjerio svoje igrače da moraju biti strpljivi u određenim fazama igre. Taktički je nadmudrio španjolskoj izbornika Jordija Riberu. Relativno lagano smo dolazi do golova iz situacija kada se lopta gurala na pivota - kazao je bivši golman hrvatske reprezentacije.

Da je utakmicu presudila dobra obrana Hrvatske složio se i hrvatski srednji vanjski Luka Cindrić.

- Obrana je bila ključna. Znali smo da ćemo u napadu napraviti što treba, ali obrana je bila fantastična. Malo me boli, ali sve je OK s ozljedom - rekao je Cindrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nismo znali gdje igramo'

Sjajnu utakmicu odradio je Marin Šego koji je 'spustio roletu' na hrvatski gol, a posebno ga je pohvalio Igor Karačić.

- Bez dobre obrane i vrhunskih golmana nemaš što raditi u vrhu svjetskog rukometa, a nas to krasi cijeli turnir. Zabijamo puno lakih golova i to nam s ovakvom publikom daje vjetar u leđa. Španjolci su europski prvaci, ali mi smo dali 200 posto mogućnosti - počeo je naš razigravač pa dodao:

- Opet je bilo tri, četiri minute kad nam je njihov golman branio sve živo i došli su nam na dva razlike. Ali, onda je Šego opet obranio, pobjegli smo im na plus četiri i to je bilo to. Prije utakmice smo razgovarali u svlačionici i pitali se igramo li u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Pozivam ove divne navijače da dođu i u Köln - rekao je Igor Karačić.

'Igrali smo izvanrednu obranu'

U pobjedi je posebno uživao naš mladi razbijač Jakov Vranković.

- Pali su europski prvaci. Obrana je bila izvanredna. Od prve do zadnje minute smo igrali kao jedan i to je bio ključ pobjede. Vodili smo cijelu utakmicu, imali smo jednu crnu rupu kad nismo zabili pogodak 10 minuta, ali obrana nije popuštala. Na kraju nam se otvorilo i u napadu i dovršili smo tu utakmicu - rekao je vrsni šuter pa dodao:

- Primili smo samo 19 golova i zato ponavljam da je obrana bila fantastična. Ponosan sam na to kako smo je odigrali. Sad imamo dva dana odmora, malo ćemo se opustiti, rekuperirati i onda ćemo misliti o drugom krugu - rekao je razgaljeni Vranković.

Veselio se i uvijek odmjereni Zlatko Horvat koji je dovoljno iskusan da zna spustiti loptu na zemlju, ili u ovom slučaju parket.

- Ako želiš u polufinale onda moraš ići na sve pobjede u skupini i to je to. Morali smo dobiti, to smo i napravili. Vidjeli ste što Brazil sve može na ovom prvenstvu, ali bit ćemo spremni za njih - rekao je Zlajo.

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio