Sport

Komentari 38

Ovo je dokument kojim je HNS prepolovio Bebekovu kaznu

Ovo je dokument kojim je HNS prepolovio Bebekovu kaznu

Očekivano, Bebek nije prihvatio kaznu pa je uložio žalbu. Komisija za žalbe HNS-a sastala se 17. studenog, no sve do srijede nije bio poznat rezultat žalbe. HNS se, međutim, smilovao suspendiranom sucu

Djelomičnim prihvaćanjem žalbe nogometnog suca Ivana Bebeka preinačava se Odluka Disciplinske komisije HNS-a u odluci o kazni na način da se nogometnom sucu Ivanu Bebeku, temeljem, čl. 84 st. 1 Disciplinskog pravilnika HNS-a izriče kazna zabrane obavljanja funkcije u trajanju od dva mjeseca, a u ostalom nepreinačenom, a pobijanom dijelu, potvrđuje se pobijana Odluka, odlučila je HNS-ova komisija za žalbe o slučaju Ivana Bebeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju djelatnika na spornoj snimci HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv riječkog suca, a Disciplinska komisija ga je kaznila sa zabranom suđenja i obavljanja svih nogometnih funkcija u trajanju od četiri mjeseca. Bebek, glavni sudac utakmice Hajduk - Lokomotiva (1-0), komentirao je mogući penal na Marku Livaji te govorio, između ostalog, kako bi "najbolje bilo da krenemo utakmicu s 2-0 na Poljudu kako navijački puk Hajduka ne bi mijaukao".

Očekivano, Bebek nije prihvatio kaznu pa je uložio žalbu. Komisija za žalbe HNS-a sastala se 17. studenog, no sve do srijede nije bio poznat rezultat žalbe. HNS se, međutim, smilovao suspendiranom sucu te kaznu smanjio s četiri na dva mjeseca. Komisija je uzela u obzir ispriku i ranije nekažnjavanje pa je odlučila prepoloviti kaznu.

"U žalbi u bitnome navodi kako pobijana odluka ne sadrži opis prekršaja odnosno činjenični opis za koji mu je izrečena zabrana obavljanja funkcije i za počinjenje za koje je osuđen. Smatra da se odluka temelji na nezakonitom dokazu jer je predmetna glasovna poruka žalitelja učinjena dostupnom javnosti učinom kaznenog djela povrede tajnosti pisama i drugih podataka. Smatra da je pozivanje na odluku u predmetu protiv Mađarskog nogometnog saveza sasvim promašeno i neprimjenjivo da je neosnovan zaključak o njegovoj svijesti o postojanju opasnosti da njegovo privatno dopisivanje/glasovna poruka poslana putem WhatsApp aplikacije dospije u javnost te da postoji niz olakotnih okolnosti glede strogo izrečene kazne", stoji u Odluci.

Kako je kažnjen 7. listopada, to znači kako mu je kazna istekla prije tjedan dana. Do kraja polusezone je ostalo još jedno kolo pa ga sigurno neće biti na travnjacima HNL-a, ali ako ostane na listi, o čemu odlučuju Komisija za suce i Izvršni odbor HNS-a, opet će dijeliti pravdu na utakmicama jer je kaznu odradio. Spominjala se kazna od šest mjeseci, čak i kraj karijere, ali kazna je ekspresno smanjena i Bebeka ćemo uskoro vidjeti na dužnosti.

Najčitaniji članci