Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ovo je izbornik Turske. Bivši je policajac koji je sudjelovao u najvećoj pljački protiv Hrvatske!

Ovo je izbornik Turske. Bivši je policajac koji je sudjelovao u najvećoj pljački protiv Hrvatske!
5

Stefan Kuntz radio je kao policajac i igrao u nižim ligama dok ga nije pozvao Bochum. Kao trener je s Njemačkom dvaput osvojio Euro U21 i za sebe kaže da često - ima sreće

VIDEO

Kad me Bochum pozvao, htio sam odbiti. Jer želio sam nastaviti raditi kao policajac. No klub mi je rekao da mogu oboje pa sam pristao. Da nije, nikad ne bih napravio takvu nogometnu karijeru.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' u Dugopolju 00:54

Izjavio je to svojevremeno današnji izbornik Turske Stefan Kuntz (60) opisujući svoje početke. Naime, dok je igrao za amaterski klub iz rodnoga mjesta, Borussiju Neunkirchen, radio je kao policajac. Bochum ga je uzeo kad mu je bila 21 godina, i te debitantske 1983. godine zabio je gol u svakoj od prve četiri utakmice. I tad je, umjesto negativaca po ulicama, počeo hvatati nogometne rekorde.

60th birthday of Stefan KUNTZ.

- Često sam u karijeri imao sreće. Tako i tad, kad je Bochum došao gledati braniča protiv kojeg sam igrao, a ja sam zabio tri gola i uočili su me tad i Bochum i Kaiserslautern - rekao je Kuntz.

Sudac Sundell pokrao Hrvatsku protiv Njemačke

U Bundesligi je sakupio 179 golova u 449 utakmica, dvaput je bio prvi strijelac (1986. za Bochum 22 gola i 1994. za Kaiserslautern 18 golova), a karijeru je završio 1999. Bio je prvak Njemačke 1991. i osvojio je Kup godinu ranije, no nevjerojatna je činjenica da njemačka reprezentacija s njim u sastavu nije izgubila ni jednu utakmicu!

Odigrao ih je 25, među kojima i drugo poluvrijeme četvrtfinala Eura 1996., kada je "Elf" pobijedio "Vatrene" 2-1, u jednoj od najvećih krađa u povijesti hrvatskog nogometa, kada sudac Sundell nije htio isključiti Klinsmanna iako je udario Vlaovića, a Nijemcima je dao penal, isključio je Štimca i nije dosudio prekršaj u napadu prije pobjedničkoga gola Sammera. Njemačka je otišla do kraja, osvojila je naslov. Kuntz je zabio šest golova za reprezentaciju u 21 pobjedi i četiri remija.

Stefan Kuntz als Polizist 24 11 1983 HM

Kao trener vodio je Neunkirchen, Karlsruhe, Waldhof Mannheim, LR Ahlen te potom Njemačku U21, s kojom je osvojio Euro 2017. i 2021., te olimpijsku selekciju na Igrama 2020. u Tokiju. Vodio je Gnabryja, Dahouda, Arnolda, a 2019. titulu mu je uskratio Dani Olmo golom u finalu za pobjedu Španjolske 2-1.

Turska je izgubila od Farskih Otoka

Reprezentaciju Turske preuzeo je u rujnu 2021. te ima deset pobjeda, dva remija (Norveška i Luksemburg) i tri poraza (Portugal, Italija, Farski Otoci). Taj posljednji, protiv Farskih Otoka, došao je u posljednjem kolu grupne faze Lige nacija, kad su Turci već osigurali prvo mjesto i poslali rezervnu momčad.

60th birthday of Stefan KUNTZ.

Današnja reprezentacija prema Transfermarktu vrijedi 292 milijuna eura, dok je vrijednost Hrvatske 363,5 milijuna eura. Najvredniji i najpoznatiji igrač je Hakan Calhanoglu (29) iz Intera, koji vrijedi 35 milijuna eura. Iako ga ne krasi brzina, ima "finu" nogu te može odlično proigrati napadače, a posebno je opasan iz prekida.

Odmah iza njega je po vrijednosti nogometaš nizozemskog Feyenoorda, kojega ćemo sigurno uskoro gledati u najjačim svjetskim ligama. Riječ je o Orkunu Kökcüu (22), koji je već bio na meti mnogih europskih velikana, ali veznjak se još nije odlučio na odlazak iz Nizozemske. Krasi ga trka i svestranost, kad god suigrači zatrebaju njegovu pomoć i na bilo kojem dijelu terena - on je tu.

Bivši hajdukovac Nayir u reprezentaciji

Enes Ünal (25) pokušao je s Manchester Cityjem, ali nakon brojnih posudbi otišao je put La lige i nosi dres Getafea, gdje je u 26 utakmica mrežu zatresao 13 puta. U obrani su Merih Demiral (25), koji vrijedi 25 milijuna eura, kao i Ünal, a prije ove sezone stigao je u Atalantu iz Juventusa za 21 milijun eura. Tu su još igrači poput Cengiza Ündera (25) iz Tudorova Marseillea te Caglara Söyüncüa (26) iz Leicestera, dok su ostali uglavnom mladići ili pak neki iskusniji igrači iz domaćeg prvenstva.

Treba spomenuti i milijun eura vrijednog Umuta Nayira (29), kojega smo gledali kao napadača Hajduka, a trenutačno igra u Ümraniyesporu. "Kaspijski tigar" je u dresu splitske momčadi odigrao 26 utakmica i zabio sedam golova te jednom asistirao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora