Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ovo su najplaćeniji sportaši svijeta, ima promjena u vrhu

Ovo su najplaćeniji sportaši svijeta, ima promjena u vrhu

Iako njihova era polako završava, listu najplaćenijih sportaša svijeta predvode tri veterana koji, doduše, trenutno više zarade izvan terena nego na njemu

VIDEO

Forbesova lista najplaćenijih sportaša svijeta stigla je netom prije isteka 2022. kao i svaki put, a istu predvodi argentinski reprezentativac Lionel Messi (34) s 121,75 milijuna eura. Iako je na travnjaku daleko od onog 'starog' Messija kojeg pamtimo po sjajnim igrama u dresu Barcelone, prema bankovnom računu i dalje je moćan, odnosno nosi titulu najplaćenijeg sportaša.

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

Ugovor s PSG-om ima do lipnja iduće godine, a tad će proslaviti 36. rođendan te gotovo sigurno više neće moći dobiti toliko novca. U pariškom dresu zabio je samo devet golova u 32 utakmice dok je u posljednjoj sezoni za Barcelonu poentirao 38 puta u 47 susreta. Od nogometa je ukupno uprihodio nešto više od 70 milijuna eura dok je od sponzora zaradio oko 51 milijun eura. 

FILE PHOTO: FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France

Košarkaš La Lakersa LeBron James (37) zasjeo je na drugo mjesto najplaćenijih sportaša s ukupnim bogatstvom od 113,51 milijuna eura. LeBron nikada nije bio dominantniji izvan terene zaradivši od sponzora čak nevjerojatnih 75 mil. eura. Glumio je u prošlogodišnjem Space Jamu, ima vlastiti talk show na YouTubeu te je prodao udio u produkcijskoj tvrtki SpringHill. 

NBA: Los Angeles Lakers at Memphis Grizzlies

Kao i njegov rival Leo Messi, Cristiano Ronaldo (37) je imao razočaravajuću prvu sezonu s novom momčadi, Manchester Unitedom koji je zapeo na šestom mjestu na ljestvici Premier lige. Portugalac je treći na Forbesovoj listi sa zaradom od 107,70 milijuna eura. Veliki dio Ronaldove zarade dolazi od njegove ogromne popularnosti na društvenim mrežama. Ronaldo ima 690 milijuna sljedbenika na Instagramu, Facebooku i Twitteru, što mu daje prednost da zahtijeva vrtoglave iznose od sponzora kao što su Nike i Herbalife. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana

Neymar (30) je u studenome zabio 400. gol u karijeri, ali isto su ga kao i Messija pogodile kritike nakon ranog ispadanja PSG-a iz Lige prvaka. Brazilac je na četvrtom mjestu s 89 milijuna eura od čega je izvan terena zaradio nešto više od 23 mil. eura zahvaljujući velikom broju sponzora, uključujući Red Bull i Pumu.

Ligue 1 - Paris St Germain v RC Strasbourg

Nijedan NBA igrač nije zaradio veću plaću ove sezone od Stephena Curryja (34), a igrač Golden State Warriorsa trebao bi dobiti povišicu nakon što je u kolovozu prošle godine potpisao četverogodišnje produljenje za 201,35 milijuna eura. Zaradit će otprilike 45 milijuna eura sljedeće sezone, a peti je na Forbesovoj listi s ukupno 86.91 milijuna eura.

NBA: Preseason-Golden State Warriors at Los Angeles Lakers

Iza njega slijedi zvijezda Brooklyn Netsa  Kevin Durant (33) s 86,25 milijuna eura, koji samo od Nikea godišnje zaradi 26,22 mil. eura. Sedmi je švicarski tenisač Roger Federer (40), nekadašnji svjetski broj jedan koji se u rujnu ove godine umirovio. Federer je u karijeri osvojio 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno. Potom slijedi meksički borac Canelo Alvarez (31) s  84,29 mil. eura, a iza njega je  sedmerostruki osvajač Super Bowla, igrač američkog nogometa Tom Brady (44) s 78,57 mil. eura. Na posljednjem mjestu Giannis Antetokounmpo (27) sa zaradom od 75,76 mil. eura.

NFL: NFC Wild Card Playoffs-Philadelphia Eagles at Tampa Bay Buccaneers

 

Top 10 najplaćenijih sportaša svijeta u 2022. godini: 

1. Lionel Messi - 121,75 milijuna eura

2. LeBron James - 113,51 milijuna eura

3. Cristiano Ronaldo - 107,70 milijuna eura

4. Neymar (30) - 89 milijuna eura

5. Stephen Curry (34) - 86.91 milijuna eura

6. Kevin Durant (33) - 86,25 milijuna eura

7. Roger Federer (40) - 84,94 milijuna eura

8. Canelo Alvarez (31) - 84,29 milijuna eura

9. Tom Brady (44) - 78,57 milijuna eura

10. Giannis Antetokounmpo (27) - 75,76 milijuna eura

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'