Sport

Komentari 35

Ovo su plaće izbornika na SP-u: Zlatko Dalić nalazi se pri dnu

Ovo su plaće izbornika na SP-u: Zlatko Dalić nalazi se pri dnu

Kako navode, sve je plod iscrpnog i dugog istraživanja. Od 32 reprezentacije, Dalić se nalazi na 20. mjestu jer neki dijele pozicije, dok su neki izbornici i po pet puta plaćeniji od njega

Dok su na vrhu imena poput Hansija Flicka sa 6,5 milijuna eura na godinu, ispod njega je Gareth Southgate s 5,8 milijuna eura na klupi engleske reprezentacije, dok je na trećem mjestu francuski izbornik Didier Deschamps s 3,8 milijuna eura, a Zlatko Dalić im nije ni blizu.

Finance Football je specijalizirani portal o financijskim i ekonomskim aspektima nogometa koji je objavio tablicu godišnjih plaća izbornika 32 reprezentacije koje igraju na Svjetskom prvenstvu. Kako navode, sve je plod iscrpnog i dugog istraživanja. Od 32 reprezentacije, Dalić se nalazi na 20. mjestu s 550.000 eura jer neki dijele pozicije.

Najslabije su plaćeni izbornici tri afričke reprezentacije - Jalel Kadri iz Tunisa ima simboličnih 130.000 eura, zatim Aliou Cisse s 310.000 eura te kamerunski izbornik Rigobert Song koji prima 340.000 eura godišnje.

U nastavku možete pročitati sve plaće izbornika.

 

Najčitaniji članci