Obavijesti

Sport

Komentari 30

Ovoga puta nije bilo tučnjave: Barcelona rutinski prošla dalje

Ovoga puta nije bilo tučnjave: Barcelona rutinski prošla dalje
6

Barcelona je golovima Munira pobijedila Espanyola 2-0 u uzvratnoj utakmici Kupa kralja. Barca je prošla s ukupnih 6-1. Leo Messi je zablistao sjajnom asistencijom

VIDEO

Barcelona je prošla u četvrtfinale Kupa kralja. Nakon 4-1 pobjede na Nou Campu, Barca je slavila i u uzvratnoj utakmici (2-0) golovima Munira.

Nije to bila tučnjava na terenu kao u prvoj utakmici, nakon koje je Luis Suarez pričekao igrače Espanyola i prijetio im u tunelu, iako su domaći igrači i u ovom susretu imali nekoliko nenogometnih nasrtaja.

Luis Enrique odmarao je Neymara, Iniestu, Busquetsa... Messi je u napadu igrao s Munirom i Aleixom Vidalom. Rakitić, Turan i Sergi Roberto držali su sredinu terena. 

Barcelona je imala 4-1 iz prve utakmice osmine finala i teško da se Espanyol mogao nadati nečemu pozitivnom. 

Barca je krenula puno bolje, a nakon nekoliko dobrih šansi Messi je briljantno izbacio Munira jedan na jedan s golmanom. Brzonogi napadač Barcelone prošao je golmana i zabio za vodstvo u 32. minuti susreta. 

Messiju je to bila prva utakmica nakon osvajanja Zlatne lopte i priznanja koje je dobio kao najbolji igrač svijeta u 2015. godini. Argentinac je bio nezadrživ za obranu Espanyola koja ga je mogla zaustaviti jedino po onoj staroj "tko leži, taj ne bježi".

Caicedo je pred kraj prvog dijela napravio baš budalast potez. Neprimjereno i nepotrebno. Pritisnuo je Ter Stegena i namjerno ga udario u glavu. Dobio je samo žuti karton. Isti je igrač u završnici bio jedan na jedan s Ter Stegenom, ali golman Barcelone sjajno mu je obranio. Ima pravde...

Ter Stegen je nastavio svoj okršaj s Caicedom. Golman Barcelone sjajno je uklizao napadaču Espanyola i odnio mu loptu u prvoj šansi domaćih u nastavku. Barcelona je bez većih problema držala kontrolu, a Munir je dvije minute prije kraja zabio svoj drugi gol na asistenciju Vidala za konačnih 2-0. 

Vjerojatno iz zaleđa, no to je rezultatski bilo potpuno nebitno.

Kup kralja:

  • Espanyol - Barcelona 0-2
  • Celta - Cadiz 2-0
  • Villarreal - Athletic 0-1
  • Las Palmas - Eibar 3-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"