Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ozobić: U Hajduku su pogodili s Kopićem, on je dobar izbor

Ozobić: U Hajduku su pogodili s Kopićem, on je dobar izbor
1

S druge strane, Hajduk je ipak specifična sredina, puno je veći pritisak nego u bilo kojem drugom klubu i sigurno će mu trebati vremena da se prilagodi i navikne. Iako, na dobro se lako naviknuti, rekao je Ozobić

VIDEO

Ako netko može dobro procijeniti mogućnosti Hajduka sa Željkom Kopićem na klupi, onda je to Filip Ozobić, koji je prošao pravu kalvariju na Poljudu, nakon koje ga je u život u Slaven Belupu vratio upravo Kopić.

- Svašta se tu događalo, ali najviše ozljede koje mi nikako nisu dale mira i mogućnost da se pripremim i nametnem. Šteta, zamišljao sam dolazak i boravak u Hajduku potpuno drukčije, ali nije baš dobro ispalo ni za mene, ni za klub - kaže Ozobić, koji smatra kako će Hajduk s Kopićem profitirati.

- Po meni, Hajduk je dobro odabrao. Kopić je mlad trener, željan dokazivanja, a ovo mu je prava prilika, najveći klub u karijeri. Radi se o studioznom treneru koji do u detalje analizira i svoju momčad, i protivnika. Svakom igraču pristupa individualno i priprema ga za svaku utakmicu. Intenzitet treninga mu je jako visok i kod njega će igrači sigurno biti i taktički i fizički na visokom nivou - kaže Ozobić i dodaje:

- S druge strane, Hajduk je ipak specifična sredina, puno je veći pritisak nego u bilo kojem drugom klubu i sigurno će mu trebati vremena da se prilagodi i navikne. Iako, na dobro se lako naviknuti. Sad ima puno bolje igrače, puno bolje uvjete, pa do izražaja može doći njegov rad. Ništa ne ide preko noći, a navijači Hajduka su nezadovoljni kad izgubiš jednu utakmicu, kamoli kad toliki niz godina ne osvoje naslov. U Hajduk su potrošili dosta trenera, ali mislim da se Kopić može nositi s pritiskom klupe Hajduka. Ovo mu je prilika koju je čekao cijelu karijeru.

Filipa neko vrijeme nije zbog ozljede bilo u sastavu azerbajdžanske Gabale, no sad se pomalo vraća. Zadovoljan je životom u Azerbejdžanu, u kojem bi mogao ostati i duže od planiranoga.

- Jako sam zadovoljan, ugovor me veže do ljeta, ali već smo počeli pregovore o produženju i vjerujem da ću ostati.

Pojavila se informacija kako bi mogao dobiti i državljanstvo, možda i zaigrati za njihovu reprezentaciju.

- I ja sam čuo za tu ideju, ali za državljanstvo bih morao ovdje provesti pet godina. Tek sam tu dvije godine, no ne bih imao ništa protiv da ostanem i duže, pa i da dobijem državljanstvo. Zašto ne, uvjeti su sjajni, a gazda je klub preselio u Baku, koji je poput malog Dubaija. Puno je nafte, gradi se na sve strane, evo, i Formulu 1 su doveli... U Gabalu, gradić od desetak tisuća ljudi, putujemo samo dan uoči utakmice i prenoćimo u klupskom kampu kakav ne postoji u Hrvatskoj. Vlasnik kluba nam je izašao u susret, ipak je puno ugodnije živjeti u velegradu Bakuu nego u Gabali.

Liga je nešto slabija od HNL-a.

- Qarabag i Gabala su poput Hajduka i Dinama, svi ostali su na nižem nivou, ali liga je solidna, ima dosta dobrih igrača.

Azeri obožavaju nogomet, a gledaju čak i HNL!?

- Dok je ovdje bio Robert Prosinečki, svi su bili ludi za njim. Napravio je velike stvari za azerbajdžanski nogomet, pa su mu nastojali udovoljiti na svaki način. Da, doista su čak i direktno prenosili utakmice HNL-a, ha, ha. Nisam mogao vjerovati - smije se Ozobić. 

Lako se navikao na život u novoj sredini, u kojoj mu društvo pravi djevojka Nives. No na jednu stvar se ipak nikako ne može naviknuti.

- Promet je užasan, to kako oni voze po cesti nisam nigdje vidio. Dakle za njih ne postoje trake, propisi i znakovi, svi su u prekršaju u isto vrijeme. Ne pada mi na pamet sjesti za volan, koristim taksi, koji je jako jeftin. Ne mogu vam ni opisati koliko, ali ako je litra goriva tri kune, valjda vam je sve jasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu