Obavijesti

Sport

Komentari 347

Barca na koljenima: PSG slavi rođendane Di Marije i Cavanija!

Barca na koljenima: PSG slavi rođendane Di Marije i Cavanija!
18

STRAHOVITI PSG Francuzi su večeras očitali nogometnu lekciju velikoj Barceloni na Parku prinčeva. Završilo je 4-0 za Francuze na krilima Di Marie, Cavanija i Draxlera koji su punili mrežu Ter Stegena

VIDEO

Uoči večerašnje utakmice PSG-a i Barcelone, domaći trener Unai Emery imao je samo jednu pobjedu protiv Barcelone u 23 odigrane utakmice uz šest remija i 16 poraza!

Stigla mu je i druga u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka gdje je završilo 4-0, a Barcelonin niz od devet uzastopnih prolaza u 1/8 finala Lige prvaka ozbiljno je doveden u pitanje poslije večerašnjeg ogleda.

Draxler i Di Maria uništili Barcu u prvom poluvremenu

U startu je PSG nametnuo svoj presing, djelovali su kao puno željnija i motiviranija momčad što se jasno vidjelo u duelima. I minimalnu tehničku grešku Barcelone naplaćivali su odličnom duel igrom Blaise Matuidi i Adrien Rabiot, a kao potpora veznom dvojcu djelovao je 'režiser' Marco Verratti.

Definitivno je Unai Emery sjajno pripremio svoju momčad koja je imala odgovor na svaku kombinaciju španjolskog prvaka. Poslije dvije uvodne prijetnje u prvih petnaestak minuta, PSG je poveo zahvaljujući majstorijama Juliana Draxlera i Angela Di Marije.

Prvo je veliko zimsko pojačanje iz Wolfsburga izborilo slobodnjak na 21 metar od Ter Stegena, a zatim je loptu uzeo Angel Di Maria i prekrasno izvedenim slobodnjakom doveo u vodstvo prvaka Francuske. I to baš na svoj 29 rođendan! U zidu se malo sagnuo Luis Suarez, taman toliko da lopta prođe i ode u mrežu. Igrala se 18. minuta utakmice.

Deset minuta poslije, odgovara Barca. Neymar dobrom loptom u prostor otvara Andrea Gomesa, a Portugalac promašuje zicer za izjednačenje.

Pored fantastične igre veznog reda Parižana, najbolji igrač na terenu bio je sveprisutni Julian Draxler. U igri '1 na 1' nitko mu ništa nije mogao, konstantno je stvarao opasnosti ispred kaznenog prostora gostiju. 

Messi se nije sastao s loptom

U 40. minuti Adrien Rabiot 'razbio' je Lea Messija u duelu što je otvorilo prostor za domaće. Oni su to rutinski naplatili gdje je Verratti uposlio baš Draxlera koji je poentirao za 2-0 i erupciju oduševljenja na Parku prinčeva. Pored tog izgubljenog duela, Messija na terenu nije bilo nigdje, nije se mogao sastati sa loptom.

Draxler je tako zabio gol na debiju za PSG u francuskoj ligi i kupu, kao i u Ligi prvaka!

U drugo poluvrijeme Parižani kreću još silovitije. Nastavljaju sa serijom napada pa u 55. Di Maria prekrasnom golčinom povećava na tri razlike!

Da Barca nije prava, potvrdio je taj gol. Inače, praksa je faulirati protivničkog igrača na 25-35 metara od gola ako je u opasnom trku, a Andres Iniesta nijemo je pratio kako Argentinac probija Ter Stegena.

Šok za PSG dogodio se u 68. minuti. Ostali su bez svog playmakera Marca Verrattija koji je stradao u duelu, a Emery je potvrdio svoju hrabrost uvođenjem mladog Christophera Nkunkua kojem su to bile prve minute u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Cavani kao i Di Maria zabio za rođendan

Četiri minute poslije, Barcelona je razbijena na komadiće. Urugvajac Edinson Cavani je dobio loptu od Meuniera i uspio to realizirati bez problema. On je pak zabio na svoj 30. rođendan!

U 72. minuti ušao je i naš Ivan Rakitić umjesto Iniesta, ali nije mogao značajno utjecati na igru. PSG je od prve do posljednje minute gospodario terenom. Barca je u 85. minuti mogla (nezasluženo) smanjiti na 4-1 poslije kornera gdje je Samuel Umtiti pucao glavom iz blizine, međutim, lopta je odsjela na stativi.

Konačnih 4-0 sasvim je realan rezultat nakon prvih 90 minuta, a ovo je prvi put da je Barca primila četiri komada u jednoj utakmici Lige prvaka poslije Bayerna 2013. 

PSG im je na najbolji mogući način vratio za sve poraze i izbacivanja posljednjih sezona, no, ima se još odigrati i uzvrat na Nou Campu 8. ožujka.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 347
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja