Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pa zašto baš sad!? Mladostaši hendikepirani za turnir sezone, bez kapetana i prvog strijelca

Pa zašto baš sad!? Mladostaši hendikepirani za turnir sezone, bez kapetana i prvog strijelca

Kapetan Ivan Marcelić i najbolji strijelac Luka Bukić, uz Marina Dašića, nisu otišli s ekipom. Marcelić i Dašić još nisu dobili negativne nalaze, a Bukić, iako ga ima, pred polazak je dobio temperaturu koja ga je eliminirala s turnira

VIDEO

Tmuran, hladan i magloviti Zagreb mijenjaju toplom i sunčanom Sirakuzom na talijanskom jugu, ali kada na stranu maknemo vremenske prilike, jer one baš i neće biti tako bitne u sljedećih pet dana premda se igra na otvorenom bazenu, u Mladosti je pred odlazak na kvalifikacijski turnir vaterpolske Lige prvaka stanje daleko od vedrog, lijepog, idealnog...

POGLEDAJTE VIDEO: Mladost predstavila momčad

Pokretanje videa...

Mladost predstavila momčad 01:20

Zašto? Pa, za početak recimo da je momčad uoči najvažnijih utakmica sezone, koje će determinirati njen izgled, tek izašla iz izolacije. Drugim riječima, Zoran Bajić tek je nekoliko zadnjih dana imao igrače na onom pravom, živom treningu, ne preko svih internetskih čuda koja ne mogu zamijeniti vodu, bazen, loptu, pa i trenersku viku ako hoćete. Ma sve.

Nadalje, ono što je možda i još teže za prihvatiti, "Žapci" nisu kompletni. Zapravo, ozbiljno su hendikepirani jer kapetan Ivan Marcelić i najbolji strijelac Luka Bukić, uz Marina Dašića, nisu otišli s ekipom. Marcelić i Dašić još nisu dobili negativne nalaze, a Bukić, iako ga ima, pred polazak je dobio temperaturu koja ga je eliminirala s turnira.

- Protivnici su u svakom slučaju zahtjevni, više od svih Szolnok. Višestruki prvak Mađarske i nekadašnji prvak Europe, odlično kompletirana ekipa s Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem i Radomirom Drašovićem te ostalim mađarskim reprezentativcima. Mislim da će ta utakmica s njima izravno odlučivati o prolasku naše skupine - rekao je trener Bajić u najavi.

S njim bismo se složili. Štoviše, pobjednik te mini-grupe trebao bi završiti kao pobjednik cijelog turnira, odnosno s ulaznicom za skupinu Lige prvaka iako su sada Mađari u laganoj prednosti. Osim izostanaka kod Mladosti, u mađarskom prvenstvu igra se punom parom, iza Szolnoka je već 11 utakmica i... Svih 11 pobjeda! Uglavnom uvjerljivih.

- Turnir je zahtjevan, u pet dana četiri utakmice. Dat ćemo sve od sebe da budemo pravi. Iako nismo u idealnoj natjecateljskoj formi, obaveza nam je radi nas, naših navijača i imena kluba koji nosimo da budemo onakvi kakvi trebamo biti - poručio je trener Mladosti.

Zagreb: Druga četvrtfinalna utakmice prvenstva Hrvatske, HAVK Mladost - OVK POŠK

Iako kvalifikacije kreću u srijedu, Mladost prvu utakmicu igra u četvrtak protiv francuskog Pays d'Aixa (17 sati), dan kasnije protiv grčkog Ydriakosa (14 sati) te finale grupe u subotu sa Szolnokom nakon kojeg će prvoplasirani u završnu nedjeljnu utakmicu protiv prvoplasiranog iz druge grupe vrijednu ulaska u skupinu Lige prvaka u kojoj su Spandau 04, Olympiacos, Pro Recco, Marseille i Jug AO.

U toj drugoj sirakuškoj grupi imat ćemo drugog predstavnika u splitskom Jadranu koji nije među favoritima turnira. Više je razloga, osim na papiru slabije momčadi nego je bila prošlogodišnja, i jadranaši su muku mučili s izolacijama, testovima i svim drugim nevaterpolskim stvarima.

- Mogu naglasiti da iskreno žalim što smo imali određenih problema zadnjih 15-ak dana i više s korona virusom. Ostali smo bez skoro cijele ekipe u periodu od deset dana što se tiče trenažnog procesa i to će sigurno ostaviti traga na našoj igri. Nakon negativnih testova i povratka u bazen do ovog turnira je bio vrlo kratak period, od nekih četiri-pet dana, što je zaista premalo da bismo došli na mjesto gdje bi mi svi skupa željeli. Međutim, nećemo tražiti alibi i učinit ćemo sve da ispunimo naše ciljeve, a to je u prvom redu plasman u Ligi prvaka - najavio je trener Mile Smodlaka.

- Drugi cilj je, ako eventualno ne prođemo u Ligu prvaka, izboriti što bolju poziciju za drugi kvalifikacijski turnir Eurokupa. Svi smo u ovom trenutku zdravi, međutim, daleko od optimalne forme. Igrači su dosta iscrpljeni, pogotovo oni koji su nedavno preboljeli virus, te osjećaju i dalje posljedice kroz lako umaranje. Ipak, ono što je u ovom trenu najvažnije, jest činjenica da smo uspjeli skupiti ekipu i u najjačem sastavu krenuti u Italiju.

Jadranaši će u svojoj grupi igrati protiv domaćina Ortigie, Barcelone, Steaue i Suknovog Primorca protiv kojeg će i otvoriti u srijedu 17 sati, dok će u četvrtak imati dvostruki program sa Steauom od 9 sati i Ortigiom od 15.

Istovremeno će se drugi putnik u Ligu prvaka tražiti u Budimpešti, a za jedno mjesto borit će se OSC, Sintez Kazanj, Radnički, Terrassa, Lille, Vouliagmeni, Brescia, Oradea te Enka. Brescia našeg Mare Jokovića veliki je favorit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao