Obavijesti

Sport

Komentari 47

Pad Barce i obnova ex-YU lige: Rješenje za klubove na rubu...

Pad Barce i obnova ex-YU lige: Rješenje za klubove na rubu...
1

SPAS ZA SVE Barcelona ima šanse i dalje vladati Španjolskom, ali nastave li se prenemagati, ne bi bilo čudno da ih Manchester “natambura”. Ili možda netko drugi

VIDEO

Barcelona i Real su u nekoliko utakmica igrali prearistokratski. Jednostavno, ako mogu pobijediti bez previše truda, igrajući gospodski - super. Ako ne mogu - opet dobro, ne smeta im. Ako se tako ponašaju na utakmicama, odbijaju dati sve od sebe, samo njihovi treneri znaju kako je na treninzima. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati na jesen i u proljeće, no u ovom trenutku imamo dva preduvjeta za rušenje Barcelone s vrha: nevoljkost zvijezda da pate kao što su patili prije krunjenja i glad biznisa za naslovom “Barcelona je pala!”. 

A srednja nogometna klasa i siromasi vape za pobjednikom koji će “istamburati” sve te milijune. Ali, ama baš sve, kao nekoć Steaua. Ipak, kao što novac ima granicu, to jest novac ne može sve, tako granicu ima i romantizam. Gledajući muke hrvatskih prvoligaša i sve te srcedrapateljne priče kako ovi i oni mjesecima igraju bez plaće, pitam se kad će koji klub završiti u stečaju i koliko će ih na kraju balade stradati. I zato sam, nakon što nekoliko sportova pod normalno igra ex-YU lige, sklon okladiti se da će i nogomet dobiti svoju. 

U ovom trenutku ta liga neće praviti pare kakve je mogla mlatiti prije pet ili deset godina. Ni utakmice neće biti korisne kao što bi bile prije. Na njima se, igrajući s “komšijama”, Dinamo i Hajduk neće moći vježbati za europske nastupe kao što su mogli “onda”. No pokretanje te lige značit će kraj agonije za mnoge klubove kojima je suđeno da budu amaterski, a značit će i spas za klubove kojima je suđeno da budu profesionalni ili barem poluprofesionalni.

Malo je nedostajalo da Dinamo otme bod Realu, a sad ide Lyonu. Već je sad jasno da mu nedostaje, ako ne 20, onda barem 10 utakmica na kojima je mogao trenirati za Lyon i zaraditi novac za bolju momčad.

Problem sugerira rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"